Sastojci za salatu : 2 kg paprike 2.5 kg plavi patlidzan
so Marinada : 2 glavice bijelog luka
sirce maslinov ulje persun
Postupak pripreme:
Paprike oprati,obrisati,poredati u pleh i peći na 200-220 stepeni.
Patlidžan izrezati na kolutove,nasoliti i ostaviti pola sata da mu izadje gorčina. Nakon toga,pržiti ga na malo ulja na roštilj tavi.....to traje prilično dugo....jer se treba više sušiti nego pržiti... Pečene paprike "potušiti" u posudi sa poklopcem. Nakon sat ili dva pristupiti čišćenju paprika od kožice i sjemena.
Marinadu spremiti na uobičajen način,ne treba soliti !!! Kad se i patlidžan ohladio,salatu slagati u finu posudu vatrostalnu ili neku ljepšu u kojoj ćete servirati i sve po redu: red patlidžana+marinada red parika+marinada Završiti sa kolutovima patlidžana,obilno posuti peršunom...
U receptu piše da se ne sole,niti ulje ni marinada, niti paprika jer je patlidžan dovoljno nasoljen a i ulje je poprimio prilikom prženja ...ja sam odstupila i malčice solila parike i u marinadu stavila maslinovog ulja... Napomena:patlidžan ne treba guliti,takvog sam jela i bio je jako fin i onako dekorativan...ali ja sam ga ipak ogulila (i to nakon pečenja) jer mu je kora bila baš tvrda!!!
Mimoza salata je idealna za Vasa slavlja, kao i za svakodnevnu upotrebu. Lagana i osvezavajuca. Vodite samo racuna prilikom redosleda stavljanja. Vreme pripreme: 30 minuta
Sastojci: 4-5 komada kropmpira 4-5 komada jaja 300 gr salame( stisnjena sunka, kare) 4 case pavlake 600 gr majoneza 50 gr kackavalja
Postupak pripreme:
Krompir ocistiti, iseci na kolutice i staviti da se kuva. Jaja skuvati. Kada je sve gotovo, redjati salatu sledecim redosledom (u malo vecu ciniju) : krompir - majonez - pavlaka - majonez - jaja - majonez - salama - majonez - pavlaka i na kraju narendati kackavalj. Ostaviti da se ohladi.
Belo meso proprziti. Zelenu salatu iseckati. Naraviti preliv od pavlake,majoneza i jogurta. Sve pomesati. Po zelji moze da se stavi kackavalj i kockice hleba,ali ja nisam da bi bilo sto dijetalnije.
1 kg krompira 3 kisela krastavčića čorba od povrća so crni luk sirće ulje
Priprema: kuvani krompir oljuštimo i isečemo na listiće, pomečamo sa sitno iseckanim crnim lukom i kiselim krastavčićima. Od čorbe od povrća, sirćeta i ulja napravimo marinadu, koju prelijemo preko krompira. Dobro promešamo i eventualno ukrasimo zelenom salatom.
Sjajna salata za dečije rođendane, slave i druge prigode.
150g praške šunke iseckati na kockice, 6 jaja, tvrdo kuvanih iseckati na krupnije kocke. 3 veća (ili 5-6 manjih) kiselih krastavčića iseckati sitno, dodati 3 pavlake i jednu mali kesu majoza (50g). Sve dobro umešati i ukrasiti po želji.
Salata koju ćete napraviti za pola sata, a koja će oduševiti svakoga ko je proba.
Skuvati 2 bela mesa u posoljenoj vodi sa povrćem (zamrznuto). Iseckati na sitne kockice piletinu, dodati marinirane pečurke i kukuruz šećerac, Posoliti i dodati beli biber, 2 pavlake i 2 kašike majoneza.Dodati pero praziluk sitno iseckanog. Salatu dobro promešati i ukrasiti je po želji.
Potrebno je: 2 veća krompira, 4 veće šargarepe, 3 jaja, 250 gr šunke, 300 gr majoneza, pola čaše pavlake 20% mm, 1 tegla krastavčića, 600 gr, so, biber. Krompir, šargarepu i jaja skuvati, ohladitii i iseckati na sitne kockice. Krastavčiće iseckati i dobro ocediti. Šunku takođe iseckati na kockice. Napomena je da sve sastojke što sitnije iseckate. Pomešati sve sastojke, dodati pavlaku i majonez. Posoliti i pobiberiti. Ukrasiti peršunom.
Potrebno je: 300 g pilećeg belog mesa 150 g pečenog kikirikija 300 g susama 1 čaša pavlake 1 čaša kajmaka so Priprema: Pileće belo meso obariti i kada se prohladi sitno iseckati. Pečeni kikiriki sitno izmrviti (može se i samleti). Sjediniti pavlaku i kajmak i u smesu dodati isečeno belo meso, mrvljeni kikiriki i susam. Sve lepo izmešati i posoliti po ukusu.
POTREBNO JE 150 g crvene i zelene paprike, 150 g paradajza, 250 g krastavaca, 120 g luka, 200 g fete, 100 g crnih maslina, 4 kašike vinskog sirćeta, 125 ml maslinovog ulja, so, biber, origano, čen belog luka
POTREBNO JE 150 g crvene i zelene paprike, 150 g paradajza, 250 g krastavaca, 120 g luka, 200 g fete, 100 g crnih maslina, 4 kašike vinskog sirćeta, 125 ml maslinovog ulja, so, biber, origano, čen belog luka
PRIPREMA U činiju stavite oprano, očišćeno i na fine komadiće isečeno povrće, crni luk narendajte, a sir isecite na kockice. Dodajte i masline, pa sve prelijte dresingom od sirćeta, ulja i začina. Blago promešajte i servirajte.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu