Vlasnik „Pinka“ ustupa udeo na nacionalnoj televiziji
Popović uzima TV "Avala" kao kompenzaciju?!
Sreda - 05.09.2012 Kada neko tako dugo sarađuje, kao što je to slučaj sa Željkom Mitrovićem i Sašom Popovićem, uvek se nađe rešenje da se kritične situacije prevaziđu. Poslednji primer je kupovina udela u vlasništvu TV „Avala“, koja će, kako se spekuliše, biti izvedena u vidu kompenzacije.
Naime, kako se ovih dana može čuti, umesto novca, Mitrović je, navodno, odlučio da Popoviću isplati emitovanje „Grandovih“ emisija na „Pinku“ akcijama koje ima na Televiziji „Avala“. - Poznato je da su pre dve godine, kada se pojavila vest da „Grand“ napušta „Pink“, Željko i Saša ipak odlučili da se ne rastaju i tada je Mitrović napravio ugovor sa Popovićem po kojem će mu po sezoni plaćati dva miliona evra za emisije. Ove godine, kako sam čuo, Željko Mitrović je ponudio da isplati ugovorenu sumu u vidu akcija koje poseduje na „Avali“ i da tako „Grand“ postane suvlasnik te televizije - ispričao je izvor blizak Mitroviću i Popoviću za „Alo!“ i dodao: - Saša je oprezan poslovni čovek i najpre želi da vidi stanje na televiziji pre nego što pristane da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemmima na tom nacionalnom emiteru. Tragom ove informacije, pozvali smo aktere, koji nisu želeli da potvrde naša saznanja. - To je apsolutna neistina!- izjavio je Saša Popović, dok je Mitrović rekao da ništa ne duguje direktoru „Granda“. - Nema duga prema „Grandu“ - tvrdi Željko Mitrović za „Alo!
Koliko akcija poseduje Mitrović?! Iako Željko Mitrović zvanično poseduje samo 4,95 posto udela u „Avali“, dok su ostali suvlasnici austrijska firma „Greenberg Invest“ sa 48,4 i Danko Đunić sa 46 procenata, spekuliše se da ipak u vlasništvu ima mnogo više akcija tog emitera, što je u nekoliko navrata demantovano.
TV AVALA: Popovića čeka dug od sedam miliona evra!
Čelnik "Granda" pronašao je stranog investitora koji bi sufinansirao kupovinu TV Avale, koja bi mogla da promeni ime u Narodna televizija
Vlasnik i direktor “Grand produkcije” Saša Popović trebalo bi ovih dana i zvanično da preuzme televiziju Avala. Kako saznaje Telegraf, najveći problem u realizaciji TV transfera godine je dug Avale od sedam miliona evra, koji bi Popović morao da preuzme, ali i taj problem je pred rešenjem, pošto je čelni čovek “Granda” pronašao inostranog partnera i sufinansijera ovog projekta.
- Ako pregovori između Popovića i rukovodećih ljudi ove posrnule televizije urode plodom, bila bio to sjajna stvar za ovu televiziju, pogotovo što “Grandove“ emisije imaju visok rejting – kaže izvor Telegrafa, blizak Popoviću, i dodaje:
- Najveći problem jeste dug TV Avale od sedam miliona evra. Ohrabrujuća stvar je da smo blizu dogovora sa inostranim finansijerom koji bi ušao u celu priču. On bi bio zadužen za licence, kao i filmski i serijski program. Što se nas tiče, mi bismo na TV Avalu premestili postojeće emisije, sve osim onih koje bi ostale na Pinku. Osim toga, pripremamo i nove formate koji će obogatiti programsku šemu, a predviđena su i dva nova moderna studija. Takođe, informativni program bio bi preuziman sa Pinka - ističe izvor Telegrafa koji je insistirao na anonimnosti.
Saša Popović je za naš portal indirektno potvrdio da su u toku pregovori oko kupovine televizije Avala. Ukoliko prvi čovek “Grand produkcije” postane suvlasnik ove televizije s nacionalnom frenkvencijom, on bi trebalo da otkupi 45 procenata vlasničkog udela, koji trenutno drži srpski biznismen Danko Đunić.
TV Avala bi mogla da promeni i ime, i to u Narodna televizija.
Sreda - 12.09.2012 Pre i posle jela treba zube prati savet je zubara, ali kada pri ruci nije četkica, mnogi, a među njima i Saša Popović, koriste čačkalicu da odstrane zaglavljenu hranu.
Tako se, dok se njegova voljena supruga Suzana nakon obilnog ručka posvetila razgovoru sa prijateljima, Saša dohvatio drvceta i čistio zube. Kad je shvatio da nije dovoljno temeljno očistio sekutiće, direktor “Grand produkcije” odlučio je da malo više uposli jezik i finišira ribanje zuba. Po završenom poslu mogao je slobodno da se osmehuje. A i što i ne bi kada mu sve ide od ruke, čak i vođenje oralne higijene.
Saša Popović otkrio: Od svake “Zvezde Granda” uzimamo 30 posto!
Direktor “Grand produkcije” prvi put je otkrio koliko ova muzička kuća uzima od honorara koje za svoje nastupe dobijaju Zvezde “Granda”. Saša Popović je izjavio u večerašnjoj emisiji “Narod pita” da „Grand“ uzima 30 posto od honorara koje za svoje nastupe dobijaju pevačice i pevači koji su prošli kroz takmičenje „Zvezde Granda“ i tako obezbedili sebi mesto u ovoj kući. Popović je jedino napomenuo da je u dogovoru sa producentom “Granda” Žikom Jakšićem odlučeno da pobedniku poslednje sezone Darku Martinoviću ne uzimaju ni dinar od honorara i da svih 100 posto ostaje ovom mladom pevaču.
Grand produkcija i njeni čelni ljudi Saša Popović i Brena i Slobodan Živojinović vode pegovore o kupovini televizije Avala, a da li će postati njeni vlasnici znaće se najdalje za tri nedelje, izjavio je Popović za Blic
Prema njegovim rečima, 48,5 odsto akcija, čiji je vlasnik Danko Đunić, kupili bi on i bračni par Živojinović, dok bi Željko Mitrović zadržao svojih 4,9 odsto akcija.
Preostlih 46,6 odsto akcije, čiji je vlasnik jedan austrijski fond, kupio bi "moćan strani investitor", rekao je Popović.
Republička radiodifuzna agencija produžila je Avali dozvolu za emitovanje do kraja oktobra, a ako ni do tada ne isplati sva dugovanja, mogla bi da izgubi dozvolu za rad.
Prema rečima Popovića, televizija bi promenila naziv u Narodna, a već je osmišljen veliki broj zabavnih i muzičkioh emisija koje bi joj podigle rejting.
Udarne Grandove emisije Zvezde Granda i Grand šou ne bi bile prenete na Narodnu televiziju, već bi se i dalje emitovale na Pinku, rekao je Popović.
Direktor „Granda“ za Alo! priča o kupovini „Avale“, pevačima i odnosu sa poslovnim partnerima
Bićemo sebi konkurencija!
Ponedeljak - 24.09.2012 Direktor „Grand“ produkcije Saša Popović, koji već decenijama važi za jednog od najuticajnijih ljudi na estradi uskoro bi mogao da svoju moć uveća ukoliko postane jedan od vlasnika Televizije „Avala“, a kako nam je sam na početku razgovora rekao, konačnu odluku o tom poduhvatu doneće za desetak dana.
- „Avala“ je kao nacionalna televizija u nezavidnoj situaciji. Njima predstoje dva puta, jedan je da odu pod stečaj i ugase frekvenciju, ili da ih neko kupi. Mi jesmo zainteresovani da postanemo vlasnici televizije, ali trenutno proveravamo imovinsko stanje, zaduženja, kapacitete, i u zavisnosti od toga šta brojke budu pokazale donećemo odluku. U svakom slučaju, ako je ne kupimo za 15 dana, „Avala“ se gasi. - Ako postanete vlasnik „Avale“, postajete direktna konkurencija svom bliskom saradniku Željku Mitroviću. Da li vam to predstavlja problem? - Tačno je, oni će nam biti najveća konkurencija. Zapravo, kupovinom „Avale“, ili „Narodne televizije“, kako bi je mi nazvali, najveća konkurencija postajemo sami sebi jer sve „Grandove“ emisije ostaju na „Pinku“. Čudna situacija, ali i veliki izazov. - Po čemu ćete se razlikovati od konkurencije? - Ne bih zasad da otkrivam sve planove, ali će program sadržati sve ono što televizija mora da ima, informativu, zabavne emislije, filmski i serijski program. I, naravno, puštaćemo sve vrste muzike, a ne samo narodnu, kako su to mnogi pomislili. Ono što ću vam reći jeste da će, ukoliko se dogovorimo o kupovini, sve emisije ići iz velikih studija, sa raskošnom scenografijom, kako su gledaoci od „Granda“ već navikli. - Odakle vam posle toliko godina u poslu energija za nove poduhvate? - Osnovna pokretačka snaga kod mene je ljubav prema poslu, a druga, odmah uz to, porodica iz koje crpim energiju i koja mi je najveća podrška. - Tokom karijere ste radili na mnogim poslovima. U kom poslu mislite da ste bili najmanje uspešni? - Imao sam najbolji orkestar u državi, a bio sam najgori muzičar u orkestru. Pevao sam, a bio najslabiji pevač. Vodim emisije, a nisam voditelj. Kao kompozitor sam imao hitove i uspehe, ali daleko od toga da sam najbolji kompozitor. U svemu što sam radio bio sam prosečan, ali kada sve to objedinim, to čini svojevrsni estradni doktorat kakav malo ko ima. Zapravo, mislim da sam od svega čime sam se bavio najbolji organizator. - Počela je nova sezona „Zvezda Granda“. Ostajete li pri ideji da je ovo poslednja sezona? - Kada sam prošli put najavljivao ovu sezonu kao poslednju, mislio sam da nećemo imati dovoljno kandidata i da se narod zasitio tog projekta. Međutim, stvarnost me je demantovala. Rejtinzi su odlični, a na završnoj audiciji imali smo toliko kandidata da smo mogli da napravimo dve sezone odjednom. Zbog svega ovoga smo odlučili da „Zvezde Granda“ idu i sledeće sezone i više nikada se neću istrčavati da najavljujem kraj nekog projekta. - Kako uspevate da istovremeno budete u dobrim odnosima sa direktorom „Prve“ Dejanom Jocićem i vlasnikom „Pinka“ Željkom Mitrovićem? - Sa svima sam u dobrim odnosima i ne vidim ništa čudno u tome. Možda ne znate, ali i njih dvojica imaju odlične odnose i redovno se čuju i vide, razmenjuju mišljenja. - Kako je došlo do razmimoilaženja u stavu između vas i Željka kada je zabrana pevačima da gostuju na drugim televizijama u pitanju? - Za Željkovu odluku da zabrani gostovanja pevačima „Siti rekordsa“ sam saznao upravo od novinara vašeg lista. Bio sam iznenađen i mislim da greši. Nikada nisam bio pobornik zabrana, a u našem slučaju pokazalo se da gostovanja „Grandovih“ pevača kod drugih ne ugrožavaju naše rejtinge. On smatra da postoje pevači u koje je mnogo uložio u vidu reklame i promocije i da oni moraju da poštuju tu odluku, i to je njegovo pravo. Ali, zamislite situaciju da ja zabranim gostovanja jednoj Ani Bekuti, Snežani Đurišić, Lepi Lukić, Marinku Rokviću... To bi bio skandal! Kao prvo, „Grand“ ih nije ni stvorio, nego održao, tako da i nema pravo da se u to meša. A što se tiče mladih zvezda „Granda“, mislim da njihova gostovanja nikome ne smetaju. - A ako uzmete „Avalu“, plašite li se će Željko zabraniti pevačima „Siti rekordsa“ da gostuju kod vas? - Naravno da se ne bojim. To bi bilo kao da sam ja zabranio „Grandovim“ pevačima da gostuju na „Pinku“.
Nisam želeo da tužim Jelenu Karleušu - Zašto zbog vas ja sada dugujem čokoladnu bananicu Jeleni Karleuši, jer se kladila sa mnom da je nećete tužiti nakon što vas je prozvala za odnos prema zvezdama „Granda“? - Tačno je, duguješ joj. Istina je sledeća: kao prvo, mislim da Jelena nije to zaista mislila, već da joj je te rečenice neko drugi ubacio u glavu. Drugo, njene prozivke su bile u vreme kada smo imali mnogo drugih, bitnijih poslova, i nisam mogao time da se bavim. I treće, zaista ne želim da se sa ljudima tužim. Kada bih tužio svakoga ko me je neopravdano prozvao, svaki dan bih morao da budem na sudu. - Sa druge strane, imali ste spor sa Milanom Stankovićem, koji je razrešen raskidom ugovora... - I to je nešto za šta sam mogao da tužim, ali nisam želeo. On je hteo raskid ugovora, pozvao sam ga, dogovorili smo se i sve lepo razrešili. Njega nema u „Grandu“ po njegovoj želji, a obaveze koje ima prema nama će biti ispoštovane sa njegove strane i to je to.
Viki me nije konsultovala kada je odlazila iz „Granda“ - Neki pevači su otišli iz „Granda“ u „Siti rekords“, poput Ace Lukasa ili Viki Miljković. Šta mislite da je razlog za to? - To je pitanje za njih, ja ću samo reći da smatram da su kod nas imali odličan tretman. Lukas će snimiti i za nas uskoro album sa obradama velikih hitova i uvek ćemo ga zvati u emisije... - A Viki? - Ona je poželela da promeni imidž i diskografsku kuću i to je i uradila. Nije me konsultovala, ali mislim da je to u redu i da svako treba da ide tamo gde misli da mu je bolje.
Direktor „Granda“ prešao preko neistina koje je pevač o njemu izrekao u rijalitiju „Farma“
Popović je Milošu odavno zapušio usta Mir, mir, mir, niko nije kriv! Miloš Bojanić gostovao je u „Narod pita“ kod Saše Popovića. To je bilo njegovo prvo pojavljivanje u nekoj od „Grandovih“ emisija nakon što su se pre dve i po godine njih dvojica sukobili tokom pevačevog boravka u rijalitiju „Farma“. Popović je sada prešao preko neistina koje je Bojanić izneo o njemu u šouu i njihova saradnja se nastavila.
Iako je dobro poznato da su im odnosi bili zategnuti, Miloš tvrdi da s Popovićem nikad nije imao nesporazum.
- Mi se nismo svađali, ne znam o čemu pričate. Nisam se pojavljivao u emisijama jer sam odlučio da se na neko vreme sklonim iz medija. Sve ostalo su izmišljotine - uporan je Miloš.
Podsećanja radi, njih dvojica su se sukobili zbog psa. Dok je Bojanić tvrdio da je maltezera kupio od Zorice Brunclik, a onda ga poklonio Saši, direktor „Granda“ je u uključenju u „Farmu“ rekao da mu je Bojanić prodao kuče za 1.200 maraka, iako ga je od Brunclikove dobio besplatno. Miloš se sad toga ne seća. Ali postoje snimci.
Saša Popović: Žao mi je što karijera Milana Stankovića stagnira
Prvi čovek Granda Saša Popović izjavio je za Svet da mu je žao što karijera Milana Stankovića prilično stagnira.
Saradnja prekinuta na obostrano zadovoljstvo: Milan Stanković i Saša Popović
"Naravno da mi je žao. Milan je dečko koji je ponikao u Zvezdama Grada, kod nas je proveo tri godine i tokom tog perioda više nego uspešno vodili smo njegovu karijeru". Kada se prijavio za takmičenje, bio je anoniman, veoma mlad, pre toga je pokušao u Idolu, gde nije prošao. Primetili smo njegovu harizmu i talenat i uprkos tome što je bio peti u finalu te sezone, zadržali smo ga, kao i celu tu garnituru pevača".
"Znali smo da je veliki potencijal, ne samo pevač nego i scenski. Milan verovatno ima najveću harizmu od svih takmičara u Zvezdama Granda. Čitav sukob sa njim je bio nepotreban, ali verujte mi u Grandu mora da se poštuje neki red.
Saša Popović (56) direktor Granda već skoro dva meseca premišlja se da li preuzme većinski paket akcija TV Avale. I dok su pojedini srpski mediji objavili da je to već gotova stvar, da će Avala postati Narodna televizija, Popović priznaje da već nekoliko puta odlagao odluku. A, do pre nekoliko godina, pa i meseci, on je tvrdio da ga televizija uopšte ne zanima i da mu nije ni kraj pameti da se bavi tako skupom igračkom. “Stvar je u tome što uopšte nisam promenio stav. Meni televizija uopšte ne treba! Dosta mi je i ovoga što radim sa Grandom. Znam da ako uđem u kombinaciju sa TV Avala završio sam sa privatnim životom za sva vremena. Čekaće me samo rad, rad i rad po 20 sati dnevno. Ponavljam – televizija mi uopšte ne treba, u pitanju su neki drugi interesi o kojima ne mogu da pričam u ovom trenutku”, kaže Popović za “Vesti”. Uz svoju TV kuću bili bi ste još uticajniji i još bogatiji? “Ni slučajno. Nemam ambicija da budem uticajniji nego što sam već sada. A, što se tiče para… U ovom trenutku sa Avalom mogu da budem samo siromašniji. Jer, svako ko se u ovim teškim vremenima bavi nacionalnom televizijom može samo da izgubi, nikako da dobije. Da smatram da mi televizija zaista treba, odavno bih ušao u tu priču, ne bih se ovoliko premišljao šta da radim. Da se sve ovo dešavalo pre 20-ak godina i da sam tada imao mogućnost da uđem u ovakvu priču ne bih ni trenutak razmišljao, ali sada…” Šta na sve ovo kaže vaša poslovna partnerka Lepa Brena? “Brena je istovremeno i za i protiv. Ona smatra da ništa ne može da kaže dok ja ne odlučim. Dobro zna da sam ja ključni igrač. Svesna je da je lepo imati televiziju sa nacionalnom frekvencijom u vlasništvu, ali je i svesna koliko je teško proizvoditi program i boriti se sa konkurencijom koja sada vlada. Ako uđem u to, program ću proizvoditi ja, a ne Lepa Brena. Moja supruga Suzana bi volela da imam više vremena za decu i nju. Ali, kao i uvek, ne meša se u posao i sve odluke prepušta meni. Zna da sam najbolje mogu da procenim koliko imam snage i energije da nešto izguram. Iako mi to jasno ne kaže, znam da ne bi volela uđem u celu tu priču sa televizijom.” Priča se da pare volite više od svega. Kako ćete podneti ako ih sa Avalom izgubite? “Nije istina da pare volim više od svega! Na estradi sam tri i po decenije. Prvi profesionalni nastup sam imao u Nemačkoj na dočeku Nove godine. Tada sam zaradio 3.000 tadašnjih maraka što je u ono vreme bio fantastičan honorar. Nisam ja novokomponovani biznismen koji je juče osetio moć novca, pa je nezajažljiv. Mnogo sam u životu radio, mnogo zaradio. Puno je para prošlo kroz moje ruke, dešavalo se i da izgubim. U Dafininoj banci sam, recimo izgubio pa nije bio kraj sveta.” Koliko je zbog ekonomske krize pala vrednost Granda? “Uprkos svemu, vrednost Granda nije oborena. Čak sam siguran da raste! Realno, Grand vredi onoliko koliko bi neki kupac bio spreman da da. Ne znam koliko je to, jer Grand nije na prodaju. Naravno, za mene ima i ogromnu emotivnu vrednost koja je neprocenjiva.” Koliko su vas pogodili Brenini zdravstveni problemi, lično i profesionalno? “Naravno da su me pogodili, Brenu poznajem 33 godine. Zajedno smo počeli da radimo 6. aprila. 1980. godine. Nikada se nismo posvađali, uvek smo imali zdrave, korektne, prijateljske, kumovske, komšijske, profesionalne, poslovne i kakve god hoćete odnose. Viđamo se svakodnevno, pričamo, dogovaramo se, planiramo… Ona je meni kao rod rođeni. Zaista me pogodi kad se njoj nešto loše desi. Ali, ona je ta koja me odmah ohrabri. Samo kaže: “Sale, nemoj da se brineš, sve će to da prođe. Ne sekiraj se, jaka sam ja, sve će biti u redu!” Koliko će biti u redu, videćemo.”
„Grand produkcija“, „Beohemija“ i jedan austrijski biznismen postali novi vlasnici televizije s nacionalnom frekvencijom
Pao paraf. „Grand produkcija“, čiji su vlasnici Saša Popović, Lepa Brena i Slobodan Živojinović, „Beohemija“ u vlasništvu Željka Žunića i jedan austrijski biznismen kupili su preksinoć od Željka Mitrovića i Danka Đunića televiziju Avala, saznaje Kurir.
Direktor „Grand produkcije“ juče nije želeo da komentariše dešavanja u vezi s potpisivanjem kupoprodajnog ugovora, a u pres službi „Granda“ rečeno nam je da „dogovor nije postignut i da pregovori traju“.
Očekuje se da novi vlasnici od Republičke radiodifuzne agencije (RRA) narednih dana zatraže saglasnost za promenu vlasničke strukture. Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA, kaže za Kurir da se o novim vlasnicima Avale ne može govoriti dok RRA ne da saglasnost.
- Moramo da dobijemo imena novih vlasnika kako bismo proverili o kome je reč i da li imaju udela u drugim medijima jer moramo da istražimo da li postoji nedozvoljena medijska koncentracija - objasnio je Karadžić i dodao da taj posao RRA može da obavi za nekoliko dana.
Boba i Brena sad će biti svoj na svome Biće Narodna TV
Popović je ranije izjavio da će Avala promeniti naziv u Narodna, a već je osmišljen veliki broj zabavnih i muzičkih emisija koje treba da joj podignu rejting.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu