Potrebno je: 0,5kg tankih kora 0,5kg sampinjona 2-3 kasike brasna 0,5l mleka 3 kasike putera pola case pavlake + druga polovina za preliv 2-3 jaja vezica persunovog lisca biber, so,
Napraviti gust besamel sa dve kasike putera, brasnom i mlekom (za one koji jos ne znaju kako: puter se lagano zagreje, doda se brasno i polako se dodaje mleko uz stalno mesanje. Paziti da se ne naprave grudvice!), sampinjoni se iseckaju (ja najvise volim na listice), vrlo malo prodinstaju na maslinovom ulju i ostave se da se ohlade. U prohladjen besamel se, uz stalno mesanje, dodaju dva jaja, sitno seckan persun, so, biber i pecurke. Preostala kasika putera se istopi sa dve-tri kasike vode. Uzeti jednu koru, poprskati je rastopljenim puterom, presaviti uzduzno na 3-4 dela (zavisi od velicine kora) tako da se dobije pravougaonik npr. 10x30cm. Na jedan kraj se stavi nadev, presavije se po dijagonali u trouglic i dalje se tako savija do kraja . Gotove trouglove redjati u podmazan pleh. Kad se svi lepo sloze, umutiti preostalo jaje sa polovinom pavlake i premazati svaki trouglic. Peci na uobicajen nacin. Sluziti toplo ili hladno - sasvim je svejedno - odlicni su svakako.
2 veze mladog luka 3 case kukuruznog brasna 1/2 kg sitnog sira 3 jaja 1 casa obicnog brasna 1/2 l. kisele vode 1 casa ulja 1 prasak za pecivo 50 gr. semenki suncokreta 50 gr. semenki bundeve(ima oljusteno u svakoj zdravoj hrani) so
Priprema
Iseckati luk i proprziti na malo ulja.Umutiti jaja i dodati sve sastojke.Ostaviti malo semenki pa ih posuti preko pite.Peci na 220 stepeni. 40 min,dok ne porumeni
Piletina u cimetu Jedno pilece belo meso iseci na kockice Po mesu posuti kasicicu cimeta Iscediti sok od pola limuna Narendati koru od jednog limuna posoiliti i pobiberiti Nastrugati pola muskatnog orascica Dodati malo ulja Dobro promesati i ostaviti preko noci da se marinira u frizideru Sutra to normalno isprziti na malo ulja
Prilog po volji..povrce,krompir pire,pirinac..masta.. Prijatno
Sastojci: 1 malo prase (do 20 kg ) 1 veća hobotnica (cca 2 kg ) krompir
Priprema: Dok se prasence vrti na raznju, hobotnica se kuva sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova, a prase ispečeno, izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mačkama i kerovima, da ne zajebavaju dok jedemo prase. Prase servirati uz 'ladno pivo. Prijatno!
2 veze mladog luka 3 case kukuruznog brasna 1/2 kg sitnog sira 3 jaja 1 casa obicnog brasna 1/2 l. kisele vode 1 casa ulja 1 prasak za pecivo 50 gr. semenki suncokreta 50 gr. semenki bundeve(ima oljusteno u svakoj zdravoj hrani) so
Priprema
Iseckati luk i proprziti na malo ulja.Umutiti jaja i dodati sve sastojke.Ostaviti malo semenki pa ih posuti preko pite.Peci na 220 stepeni. 40 min,dok ne porumeni
e ovo sam sinoc spremala.. Procitala ovde pre neki dan i prepisala pa da probam i odlicna je stvarno a brzo se i lako spremi
Kažu treba znati..e pa i ne treba. >Evo kako sam ja to naučila i nije Božije slovo. Ne treba vam celo pile i ono kuvaj ga iskoštavaj,drndaj se pola dana,jok. Uzme se 6 batakova sa zabatkom i iskosti se,mozete vi i file,niki vam ne brani,al batak je nekako bolji,masniji dok se pece i pusta sokove.
Eve vam i slika
Uzmete alu foliju,raširite po stolu. Iskoštene batakove poredjate 3 dole i 3 gore,malo ih lupnete pre toga. Poredjate tako da ih lepo uklopite u pravougaonik,posolite,namažete senfom. Napunite,čime hoćete. Na primer,sir (obavezno neka bude feta,ni mladi ni trapist jer se oni tope pri pečenju),šunka,praška šunka,slanina,pečena paprika,šampinjoni,celi. Ja natrpam svega,ako imam sve,ja stavim sve i rolat bude i deblji i šareniji.
Ev' jos jedna
Uzmete jedan kraj folije,duzi i podižete piletinu,uvijate,pomognete rukama,pa podižete do kraja,dok se sve ne uvije,dole vam ostane folija,prebacite,malo stisnete rukom,da se sve zalepi,stisnete sastrane,zavrnete taj ostatak folije,probušite jednu,dve rupice i to je to. Pečete na jedno 200 stepeni sat,sat ipo. Nema kuvanja,nema kostiju,nema onda sjedinjavanja i nema mrežice one,u foliji ostaje sočnije,dok u mrežici se susi i nemojte da vas zavara folija…i u njoj se ispeče,ne obari se.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu