"Kraljevo je veliki grad, a dvorana ima malo mesta. Ja razumem da su ljudi besni, ali ih molim da vređaju mene, a ne Novaka Đokovića. On je veliki sportista i ponos Srbije i uvek ću rađe prihvatiti da meni viču da sam peder nego da ga vređaju, kao na košarkaškoj utakmici između košarkaša Partizana i Crvene zvezde", rekao je premijer.
Srpski teniser Novak Đoković drugi put je dobio prestižnu nagradu Laureus akademije za najboljeg sportistu sveta, saopšteno je na svečanoj ceremoniji u Šangaju.Novak Đoković zahvalio se svima koji su ga predložili i članovima Laureus akademije koji su glasali za njega u izboru za najboljeg sportistu sveta.
Novak je izabran u konkurenciji najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda, šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona, svetskog rekordera u skoku motkom Francuza Rena Lavilenija, šampiona kraljevske klase Moto GP šampionata Marka Markeza i prvog golfera sveta Rorija Mekilroja.Australijanac Danijel Rikardo, vozač Red Bula tima Formule 1, proglašen je za otkriće protekle godine, dok je nagradu za najbolji povratak godine dobio ragbista iz Južne Afrike Šalk Burger.Bivša kineksa teniserka Li Na dobila je priznanje Laureus za izuzetna dostignuća, dok je nagradu za najboljeg sportistu sa invaliditetom dobila Tatjana Mekfejden, koja se takmiči u trkama u invalidskim kolicima.
"Mali moj Simba! Kralj lavova. Ponosan na vreme sa porodicom", napisao je Nole, očigledno aludirajući na čuveni crtać.
Inače, svetski reket broj jedan, juče je imao slobodan dan na najprestižnijem turniru na Vimbldonu, a danas igra protiv Južnoafrkanca Kevina Andersona treći meč na terenu broj jedan, na kojem program počinje u 14 sati.
_________________ Ništa tako ne ponizuje čoveka koliko to što vidi da budale uspevaju u stvarima u kome je on doživeo neuspeh.
ENGLEZI BAŠ NE VOLE NOVAKA: Đokovića zbog Federera izbacili sa centralnog terena na Vimbldonu
Organizatori su meč osmine finala između Đokovića i Južnoafrikanca Kevina Andersona postavili kao treći na terenu broj jedan
Iako je ubedljivo najbolji teniser sveta i aktuelni šampion Vimbldona, Novak Đoković neće u ponedeljak igrati na centralnom terenu "Ol Ingland kluba".
Organizatori su meč osmine finala između Đokovića i Južnoafrikanca Kevina Andersona postavili kao treći na terenu broj jedan!
Prethodno će na ovom terenu igrati Marija Šarapova i Zarina Dijas, odnosno Sten Vavrinka i David Gofan, a program počinje u 14 časova. Đokovićev meč očekuje se oko 17.30.
Zaista je čudna odluka organizatora da Đoković ne igra na centralnom terenu i da tu postavi mečeve Endija Mareja i Rodžera Federera.
Program će od 14 časova otvoriti duel sestara Serene i Venus Vilijams, a zatim će na teren Endi Marej i Ivo Karlović. I dok se odluka da domaći teniser igra na centralnom terenu i može donekle prihvatiti kao očekivana, potpuno je neshvatljivo da meč između drugog nosioca Rodžera Federera i 20. nosioca Španca Roberta Bautiste Aguta, koji zatvara program, ima prednost u odnosu na nastup prvog tenisera sveta protiv 14. na svetu.
Od srpskih predstavnika u ponedeljak će na teren Viktor Troicki, čiji meč protiv Vaseka Pospišila počinje u 12.30 na terenu broj 12.
Jelena Janković će igrati drugi meč (ne pre 14 časova) na terenu broj tri protiv Agnješke Radvanjske.
Od 14.00 Nenad Zimonjić i Marcin Matkovski igraće u trećem kolu protiv Pjera Ugea Erbera i Nikolasa Maua na 11. terenu.
_________________ Ništa tako ne ponizuje čoveka koliko to što vidi da budale uspevaju u stvarima u kome je on doživeo neuspeh.
NOLE POSLE UBEDLJIVE POBEDE: Solidno sam to odradio
Đoković je za samo 110 minuta pobedio Čilića 6:4, 6:4, 6:4
LONDON - Prvi reket sveta Novak Đoković bio je zadovoljan posle lake i ubedljive pobede protiv Hrvata Marina Čilića u četvrtfinalu Vimbldona.
Đoković je ranije danas za samo 110 minuta pobedio Čilića 6:4, 6:4, 6:4. Ovo je bio 13. međusobni duel dvojice tenisera i 13. pobeda prvog reketa sveta.
"Sasvim solidno sam odradio meč s obzirom da sam u osmini finala imao vrlo težak meč protiv Kevina Andersona, koji je trajao pet setova u dva dana", rekao je Đoković i nastavio:"Nisam znao kako će moje telo reagovati, nadao sam se da ću dobro igrati, na kraju je tako i bilo. Od vrhunskih igrača se očekuje da budu uvek u završnici, to morate da zaslužite".
Đoković će se za finale boriti sa Rišarom Gaskeom, koji je u četvrtfinalu nadigrao Stena Vavrinku u pet setova.
UOČI FINALA: Englezi udarili na Novaka Đokovića vređajući oca Srđana
Kada srpski komentatori prenose mečeve ovih dana, moraju da paze kako ne bi rekli nešto što bi razbesnelo Srđana, piše u kolumni Independenta
Engleski mediji nikako ne mogu da "svare" uspehe Novaka Đokovića. Da im ništa nije sveto pokazuje i kolumna u uglednom "Independentu", samo dan uoči velikog finala u kome srpski teniser u nedelju od 15 časova protiv Rodžera Federera juri treću titulu na Vimbldonu.
Ostrvski list je valjda iscrpeo svu količinu izmišljotina o Novaku, pa je ovog puta u centar pažnje stavio njegovog oca Srđana, kome je zameren slučaj od pre nekoliko godina kada je izazvao sukob sa novinarima.
"Otac koji vas podržava je nešto što bi svako voleo da ima. Ali, ponekad čak i najbolji od njih odu predaleko. Srđan Đoković je poznat ne samo kao ponosni otac branioca krune Novaka Đokovića, nego i kao ponosni Srbin, a njegov nacionalizam se najčešće pokazuje kroz prizmu sinovljevih vrhunskih teniskih umeća."
Kako bi poentirao, pisac ove kolumne prisetio se slučaja od pre nekoliko godina kada je Srđan Đoković imao sukob sa novinarom koji je prenosio meč Novaka i Rafaela Nadala.
"Kada srpski komentatori prenose mečeve ovih dana, moraju da paze kako ne bi rekli nešto što bi razbesnelo Srđana, koji je svojevremeno napustio udobnu fotelju i velikom brzinom došao do studija u Beogradu iz kojeg se prenosio meč, da bi zapretio novinarima zato što nedovoljno navijaju za njegovog sina u teškom meču protiv Rafaela Nadala. Čuo sam da su se svi pošteno preznojili", piše u kolumni "Independenta".
CELA BIVŠA SFRJ KLIČE ĐOKOVIĆU: Nole, stvarno si najbolji!
Evo šta se piše od Vardara pa do Triglava o najboljem teniseru na svetu
Mediji u regionu se prosto utrkuju ko će sa više reči hvale istaći pobedu najboljeg srpskog i svetskog tenisera Novaka Đokovića koji je savladao Rodžera Federera u ovogodišnjem finalu Vimbldona.
Evo šta se piše od Vardara pa do Triglava o Novaku Đokoviću
.
NOVAK POZDRAVIO FANOVE: Veliko hvala mom timu i vama divni ljudi koji me bodrite!
Čini se da je tenis ipak grupni sport, u kojem smo svi mi zajedno jedan tim, poručio Đoković
Prvi put posle osvajanja Vimbldona, Novak Đoković obratio se svojim fanovima na društvenim mrežama! Uz veliku zahvalnost fanovima širom sveta, pohvalio je svoj tim i zapitao se, da li je tenis ipak grupni sport! Na fotografiji, koju je postavio na Fejsbuk Novak je sa suprugom Jelenom i svojim timom.
- Tako sam srećan i ponosan i ispunjen! Jedno veliko HVALA mom timu, vama moj #NoleFam i vama divni ljudi koji me bodrite i navijate za mene. Čini se da je tenis ipak grupni sport, u kojem smo svi mi zajedno jedan tim - napisao je Novak.
Đoković pobedio je na ovogodišnjem Vimbldonu pošto je u finalu savladao Rodžera Federera 7:6, 6:7, 6:4, 6:3!
Novak Djokovic Athlete · 5,862,833 Likes · 33 mins · Edited · Grateful for this moment! I am so happy and proud and fulfilled! One huge Thank You to my team, to you my #NoleFam and to all the people cheering for me and supporting me! You know, it seems like tennis is a team sport after all, and we all are one team smile emoticon #NoleTeam Tako sam srećan i ponosan i ispunjen! Jedno veliko HVALA mom timu, vama moj #NoleFam i vama divni ljudi koji me bodrite i navijate za mene. Čini se da je tenis ipak grupni sport, u kojem smo svi mi zajedno jedan tim smile emoticon
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu