Janković je u kupovinu odveo dečaka siromašnog dečaka Zorana, čiji je idol. Jedanaestogodišnji Zoran je tokom zime ispred samoposluge u centru Beograda molio prolaznike za malo hrane kojom bi nekako prehranio porodicu. Janković je video priču i čuo da ga je Zoran naveo kao svog omiljenog igrača, posle čega je odlučio da mu pomogne. „Video sam da je Zoki izjavio da sam mu omiljeni igrač još dok sam igrao u Zvezdi, i prošao sam celu tu situaciju i malo me je iskreno dotakla cela ta priča. Kontktirao sam ga i obećao mu da ću mu pomoći koliko budem mogao kada dođem u Srbiju. Tako da, eto, danas smo napravili jedan šoping ovde u Ušću, gde smo uzeli neke stvari koje su njemu potrebne“, iobjašnjava fudbaler Đenoe. „Pa bili smo malo u šopingu, dobio sam bajs, patike, i još sam dobio nekih vrednih lepih stvari“, kaže Zoran, koji je odličan učenik uprkos nemaštini i dodaje: „Pa nisam baš očekivao da će Boško da mi se javi, nisam ni znao uopšte, ali ja sam presrećan“, kaže Zoki.
Pridružio se: 26 Apr 2012, 09:04 Postovi: 50742 Lokacija: Balkan
Šek otvara besplatnu bolnicu za lečenje dece
- Razgovarao sam sa predstavnicima vlasti i nadam se da će ideja zaživeti. Moja vizija je da deca, čiji roditelji nemaju novca, mogu da dođu na jedno mesto gde će imati potpuno besplatno lečenje - rekao je O''Nil
Legendarni američki košarkaš Šekil O” Nil otkrio je da planira da otvori bolnicu u kojoj će deca moći besplatno da se leče.
- Nije trebalo da otkrivam, ali želim da otvorim bolnicu za decu. Razgovarao sam sa predstavnicima vlasti i nadam se da će ideja zaživeti. Moja vizija je da deca, čiji roditelji nemaju novca, mogu da dođu na jedno mesto gde će imati potpuno besplatno lečenje – rekao je O”Nil prilikom prijema u sportsku Kuću slavnih u Luzijani.
Bolnica će biti smeštena u Baton Ružu, glavnom gradu američke savezne države Luzijana, gde je O”Nil studirao na Univerzitetu LSU. O’Nil je tokom karijere duge 19 godine osvojio četiri šampionska prstena, a pored Lejkersa nosio je dres Orlanda, Majamija, Finiksa, Klivlenda i Bostona.
I TO JE BALOTELI! Pomogao bakici na ulici!
Jedan od najkontroverznijih fudbalera sveta, italijanski napadač Mario Baloteli, pokazao je kako ima i lepih osobina.
Naime, zvezda Milana i reprezentacije Italije je na ulici spasila 87-godišnju bakicu koja se srušila.
Sve se odigralo na ulicama Milana. Jednoj starici je pozlilo, nakon čega se srušila, a u pomoć joj je prvi pritrčao Mario Baloteli koji joj je pomogao da dođe sebi.
Kasnije se ispostavilo da je pomenuta bakica, majka slavnog italijanskog režisera Roberta Ćenćija.
“Hvala mu puno, takvi gestovi su retkost u današnjem svetu”, oglasio se Ćenći.
Hukić za lica ometena u razvoju
Izvor. B92 | JT Svetski boks šampion u WBO verziji kruzer kategoriji Muamer Hukić donirao je pomoć za opremu fiskulturne sale Centra za lica ometena u razvoju u Novom Pazaru.
Dodela donacije organizovana je u novim prostorijama Regionalnog centra za dnevni boravak i radno osposobljavanje lica ometenih u razvoju u Novom Pazaru.
Kampanju za prikupljanje sredstava za opremanje fiskulturne sale Centra za lica ometena u razvoju pokrenula je Kancelarija za mlade Novi Pazar. Kao glavni donator javio se Hukić, proslavljeni bokser sa naših prostora koji se bori pod nemačkom zastavom, čiji dolazak je organizovala agencija koja ga zastupa u Srbiji – Mega Promotion System. Hukić je izrazio želju da donira sprave i opremi fiskulturnu salu Regionalnog centra za dnevni boravak i radno osposobljavanje lica ometenih u razvoju.
Pomoć toj ustanovi je uvek dobrodošla kako bi se stvorili što bolji uslovi za normalan život korisnika. Zahvaljujući humanom osećaju sugrađana i institucija, Regionalni centar za dnevni boravak i radno osposobljavanje lica ometenih u razvoju će davati kvalitetne usluge svojim korisnicima.
„Želim da naglasim da je ova moja poseta pre svega stigla iz moje potrebe da budem s decom, da se družimo, provedem vreme sa vama. Ovo su mi dragoceni trenuci i sjajno iskustvo. Svakako da moje profesionalne obaveze iziskuju veliko angažovanje, ali moja sadašnja poseta mi je pričinila veliko zadovoljstvo. Boravak u vašoj ustanovi bila je ujedno i prilika da se upoznam sa načinom rada celokupnog osoblja, sa entuzijazmom koji krasi stručni kadar ovog jedinstvenog vaspitnog centra. Posebno bih istakao društvenu ulogu i odgovornost koju zaposleni u ovom centru imaju, a deci želim sve najbolje uz obećanje da ću, kada god budem u prilici, doći ponovo. Do tada, do moje sledeće posete, želim da se svi, mislim na decu, bavite sportom. Jer sport oplemenjuje, razvija individualne sposobnosti, pored onog klasičnog, pravilnog fizičkog razvoja“, istakao je Hukić.
Blater: Pomoć za Palestinu
Izvor. B92, Beta | JT Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater obećao je da će ta organizacija pomoći reprezentaciji Palestine.
Blater se nalazi u svojoj drugoj poseti gradovima na Zapadnoj obali, pošto je Kongres FIFA prošlog meseca od njega zatražio da poboljša stanje i uslove u kojima se nalazi palestinski fudbal.
On je rekao da će Palestincima pomoći gde god i kako bude mogao.
Reprezentativci Palestine često ne mogu da igraju svoje utakmice zbog ograničenja putovanja između Zapadne obale i Gaze. Predsednik palestinskog fudbalskog saveza Đibril Radžab rekao je da je su ta ograničenja „opsada palestinskog sporta“.
Predviđeno je da tokom posete Zapadnoj obali Blater razgovara i sa čelnicima izraelskog Saveza.
Posle utakmice u peruanskoj priestonici Limi, najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi organizovao je još jedan meč humanitarnog karaktera, i ovaj put su u bravurama bivših i sadašnjih asova uživali ljubitelji fudbala u Čikagu.
Rezultat od 9:6 za ekipu Mesija i prijatelja protiv “Ostatka sveta” bio je u drugom planu, a u prvi su izbili atraktivni potezi, nadmetali su se i Mesijevi sunarodnici
Huan Pablo Aimar, Havijer Maskerano, Ezekijel Laveci i penzionisani veteran Arijel Ortega, koji je pokazao lucidnost koja ga je krasila tokom karijere.
Za potez utakmice konkurisao je i Met Elijason atraktivnim makazicama, nakon što mu je loptu servirao Tijeri Anri.
Odbojkaši Srbije i Italije posetili Dečje selo
Večernje novosti Izuzetan gest u okviru akcije OSS "Odbojka spaja" usledio je pred značajne dve utakmice petog vikenda SL, u kojima se odmeravaju "orlovi" i "azuri"
SERVIS za humanost, smeč za mališane. Odbojkaši reprezentacije Srbije i Italije, u subotu su uz predstavnike OS Srbije i novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića i člana gradskog veća zaduženog za sport Predraga Svilara, posetili štićenike "Dečjeg sela" u Sremskoj Kamenici, decu bez roditeljskog staranja i uručili im poklone, odbojkaške lopte i dresove.
Izuzetan gest u okviru akcije OS Srbije "Odbojka spaja" usledio je pred značajne dve utakmice petog vikenda Svetske lige, u kojima se odmeravaju naši i odbojkaši sa Apeninskog poluostrva.
- Iako je reč o odmeravanju odbojkaša koje je proglašeno utakmicom vikenda u Svetskoj ligi, igrači obeju reprezentacija sa rukovodstvima su se odazvali pozivu i svi smo pobedili pre meča u druženju sa mališanima - istakao je Slobodan Milošević, generalni sekretar OS Srbije i naglasio da je reč o gestu istinskih sportista kojima ni ogroman ulog pred meč nije bio problem da ispune dodatnu stranu sporta.
Novosadski gradonačelnik je pozvao mališane da bave sportom još više i potvrdio da je poseta odbojkaša dodatni podstrek budućim sportskim zvezdama.
- Naravno da za akcije namenjene deci uvek imamo vremena, bez obzira na to što nam predstoje značajni mečevi - ističe Strahinja Kozić, pomoćni trener reprezentacije Srbije. - Svi smo se napunili pozitivnom energijom, družili se s mališanima, igrači su potpisivali dresove i lopte i smatram da smo deci dali motiv da se bave sportom ubuduće. Zaista je bilo dirljivo ali svima nam je srce puno i zaista smo svi pobedili pre derbija.
NOLE & SVETSKE ZVEZDE ZA SRPSKU DECU! Pogledajte koje je sve face okupio na dobrotvornoj večeri!
Na dobrotvornoj večeri za pomoć programima ranog razvoja dece u Srbiji Novak Đoković je okupio svetsku elitu.
U okviru gala večeri upriličena je i aukcija, koja je počela prodajom dresa srpskog fudbalskog asa Nemanje Vidića iz Mančester Junajteda. Okupljanju u organizaciji Fondacije “Novak Đoković” odazvao se sam krem britanskog i svetskog javnog života.
Teniska legenda Boris Beker, kapiten srpske reprezentacije i as Čelsija Branislav Ivanović, menadžer Totenhema Andre Viljas Boas, pa slavna manekenka Naomi Kempbel, poznati biznismen Ričard Brenson, te glumci Goldi Hon, Kejt Hadson i Ričard Batler uveličali su skup. Tu je bila I vimbldonska pobednica Marion Bartoli.
Od momenta kada je Nole pozvao goste da učestvuju u nadmetanju, niko od njih nije se libio da podigne ruku i izdvoji novac za predmete na aukciji.
Sjajno raspoloženje unosio je holivudski glumac Džeremi Piven, dok je jedna od zvezda večeri bio Roni Vud, slavni gitarista “Rolingstonsa”.
Novak i zvezde skupili 1,2 miliona
Izvor. B92 | JT Prvi reket sveta Novak Đoković u ponedeljak je u Londonu bio domaćin Gala večere na kojoj je sakupljeno milion i 200 hiljada funti za decu u Srbiji.
Dobrotvornu večeru organizovala je Fondacija Novaka Đokovića, a prisustvovali su joj brojne zvezde, među kojima su bili i Goldi Hon, Kejt Hadson, Naomi Kembel, Boris Beker, Džerald Batler, Ričard Brenson, Tim Henman, Džeremi Piven, Marion Bartoli i Roni Vud. Takođe, svojim prisustvom Gala večeru su uveličale i princeze Beatris i Judžin od Jorka, kao i njihova majka Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka.
„Ova organizacija napravljena je kako bi pomogla ugroženoj deci u Srbiji, ali i mališanima širom ostatka sveta. Uz pomoć prijatelja i porodice nadam se da ću uspeti da prikupim dovoljno novca olakšao život mladoj deci kojoj je pomoć potrebna“, rekao je Đoković.
Na dobrotvornoj večeri je ozvaničena i saradnja Fondacije Novaka Đokovića i fondacije američke glumice Goldi Hon.
Gala veče u Londonu organizovano je samo dan posle finala Vimbldona, u kojem je Đoković poražen od Marija u tri seta.
„Sport je u pitanju, ne mogu da očekujem da pobedim sve mečeve. Igrao sam finale Vimbldona, to je veliko dostignuće za mene. Naravno, navikao sam da osvajam titule, očekivao sam da ću i ovu osvojiti, ali sam morao da se pomirim sa činjenicom da je Mari bio bolji i da mu čestitam i nastavim dalje“, rekao je Đoković.
U ponedeljak uveče Đoković je istakao da mu je pravo zadovoljstvo zbog organizacije Gala večeri u Londonu, za koju se nada da će postati tradicionalna.
„Sada je cela pažnja usmerena prelepoj večeri, prvi put je organizujemo ovde, ali nadam se da će postati tradicija. Imali smo preko 300 gostiju, koji su iskazali podršku našoj Fondaciji i pokazali da imaju veliko srce, i svojim prisustvom pomoći će veliki broj dece. Mi smo mlada Fondacija, koja tek treba da raste, prošle godine smo imali prvo humanitarno veče i prikupili milion evra koje smo iskoristili za razne projekte. Nama je drago da na velika vrata uđemo, moja familija od 2007. radi izvrsan posao, Jelena se priključila i sada je sve na svetskom nivou“, naglasio je Đoković.
Novakova devojka Jelena Ristić, inače direktorka Fondacija, istakla je da joj je zadovoljstvo što je učestvovala u organizaciji humanitarne večere.
„Svaki posao je na svoj način težak, ali humanitarni posao je nešto što ispunjava i srce i dušu. Ništa nije teško i nepremostivo. To je i timski posao, jer svi radimo zajedno da bismo pomogli deci, tako da sam stvarno uživala u ovome“, rekla je Jelena.
Legendarni Boris Beker za B92 je prokomentarisao nedeljno finale Vimbldona.
„Na papiru i po igrama na turniru mislio sam da je Novak favorit. Očigledno da je onoliko dug meč u polufinalu uticao na njega. S druge strane, Marija su nosile emocije, jer je imao priliku da ostvari istorijski uspeh“, rekao je Beker.
Bivši britanski teniser Tim Henman za B92 je pohvalio je Novakov humanitarni rad i želju da pomogne svom narodu.
„Ovo je dobra prilika za Novaka da pomogne svom narodu. On ima veoma uspešnu karijeru i uzor je milionima ljudi. Lepo je što svi zajedno možemo da doprinesemo višem cilju“, istakao je Henman.
Milijarder i vlasnik kompanije Virdžin Ričard Brenson rekao je da je sa zadovoljstvom prihvatio Novakov poziv da bude gost na Gala večeri.
„Mnogo sam pričao sa Novakom o vašoj zemlji, on je je puno voli. On je pravi ambasador Srbije, a ova njegova fondacija je uradila mnogo za decu tamo. On na najbolji način predstavlja svoju zemlju, sportski podnosi poraze i odnosi se prema njima isto kao prema pobedama“, rekao je Brenson za B92.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu