Tema posta: SVET SPORTA - crtice,zanimljivosti,transferi
Poslato: 21 Okt 2011, 20:28
Nosićemo kapitensku traku u crkvu na osveštenje!
Kapitenska traka u košarkaškom klubu Crvena zvezda očigledno donosi nesreću!
Prvi vlasnik, Vuk Radivojević, teško se povredio pre početka takmičarske sezone i sledi mu duža pauza, a novi maler dogodio se njegovom zameniku Miletu Iliću. Stradao mu je kvadriceps i čeka ga minimum tri nedelje pauze i odsustva sa košarkaških terena.
- Upravo sam se vratio s terapije, lekarske prognoze kažu da je stradao butni mišić i da me čeka tri nedelje mirovanja. Čim mi se ovo dogodilo, pozvao sam telefonom Vuka i rekao mu da sa trakom nešto očigledno nije u redu, da je malerozna! Predložio sam mu da je odnesemo u crkvu, da je osveštamo, ne bi li prestala da donosi nesreću. Trener Kari Pešić će odlučiti ko će je nositi posle mene, ali bojim se da mu neće biti svejedno - nasmejao se u razgovoru za „Alo!“ Mile Ilić.
Tema posta: Re: SVET SPORTA - crtice,zanimljivosti,transferi
Poslato: 21 Okt 2011, 20:43
MILIONE NUDE DARKU LAZOVIĆU!
Belgijski mediji pišu da Briž nudi Zvezdi visoko obeštećenje, pod uslovom da Darko dobije dozvolu za transfer
Odrešiće kesu za Darka.
Uprava belgijskog kluba Briž spremna je da plati četiri miliona evra obeštećenja za fudbalera Crvene zvezde Darka Lazovića. Mladi reprezentativac Srbije skrenuo je pažnju dobrim igrama u jesenjem delu sezone, zbog čega je pod budnim okom skauta Briža, Viljareala, Volfsburga i moskovskog Dinama.
Ako se obistini pisanje lokalnog lista Blav de Cvarta, rukovodstvo Crvene zvezde će se sledećeg januara naći pred velikom dilemom: uzeti ponuđene milione iz Belgije ili zadržati najboljeg fudbalera. I jedno i drugo su neophodni klubu s Marakane, jer bi novac bio iskorišćen za vraćanje milionskih dugova, ali bi se, s druge strane, odrekli usluga mladog Čačanina pred odlučujuće utakmice na proleće u borbi za titulu s Partizanom.
Belgijanci pravdaju visoko obeštećenje opisujući Lazovića kao veoma talentovanog igrača, brzonogog i sa sjajnom tehnikom, spremnog da odigra po krilu i iza napadača. Ističe se i njegova dobra završnica napadačkih akcija, od kojih su mnoge donele ključne bodove crveno-belima u jesenjem delu prvenstva.
Briž loš izbor za Srbe
Briž se tokom devedesetih godina i kasnije nije pokazao kao najbolja opcija za srpske fudbalere. Mnogo talentovanih igrača je odlaskom u taj belgijski klub napravilo korak unazad u karijeri ili su samo tavorili u prosečnosti. Poslednji primer je Stefan Šćepović, a pre njega u Brižu su igrali Dalibor Mitrović, Darko Anić i Milan Lešnjak. Najbolji utisak ostavio je bivši fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Ilić.
Poslato: 21 Okt 2011, 20:47
Čivas kaznio fudbalere zbog "mafijaškog" radovanja
Čelnici meksičkog Čivasa novčano su kaznili dvojicu svojih igrača zbog neprimerenoig radovanja na utakmici sa Estudijantesom, kada su golove proslavili simuliranjem pucanja u glavu.
"Mislim bam, bam, bam - neću ništa da znam"!
U Meksiku gde u poslednje vreme besni rat narko-kartela, takav način proslavljanja golova u najmanju ruku je morbidan, pa su Marko Fabijan de la Mora, koji je postigao het trik, i Alberto Medina kažnjeni od strane kluba sa po 3.700 dolara.
“Duboko se kajem što sam to učinio. Kada sam naknadno gledao snimak prosto sam se razbesneo na samog sebe, jer sam se igrao sa svetinjom kao što je ljudski život”, rekao je De la Mora, koji je u znak pokajanja poklonio milion pezosa jednom sirotištu u Sijudad Heresu.
Čivas je u pomenutoj utakmici pobedio Estudijantes rezultatom 5:2.
Poslato: 21 Okt 2011, 22:48
ŽENU EDUARDA PAŠEKA IZUJEDALI PSI LUTALICE
BEOGRAD - Fudbaleru Partizana Eduardu Pašeku desila se neprijatnost pošto su mu suprugu napali psi lutalice u Novom Beogradu.
"Sve se desilo iznenada. Moja supruga je džogirala pored tržnog centra Ušće, slušala je muziku i nije primetila nekoliko pasa koji su joj prišli iza leđa. Doživela je traumu, psi su je izujedali po nogama, i završila je u bolnici na previjanju. Sada je kod kuće i oporavlja se", objasnio je Eduardo za "Sport",prenosi Sportservis.
Brazilski fudbaler je uz pomoć ljudi iz kluba adekvatno zbrinuo suprugu koja je nekoliko dana išla na previjanje.
Psi lutalice su u poslednje vreme na nekoliko lokacija u Beogradu napadali ljude, a najsvežiji primer je pre nekoliko dana kada je napadnuta trudnica u blizini Sportskog centra "Šumice".
Poslato: 21 Okt 2011, 23:54
Lažni Marko Pantelić uveseljava publiku na „tviteru“
Brat Pantela: Golgeter sam vrste - rasan!
Marko Pantelić na „tviteru“!? Iako pretpostavljamo da kao stara škola i iskusan fudbaler 33-godišnji Panta verovatno ne koristi društvene mreže, njegov lažni profil „brat Pantela“ u Srbiji ima čak 2.300 pratilaca na poznatoj socijalnoj mreži, koji se svakoga dana raduju duhovitim komentarima.
Reč je izgleda o dobroj zezanciji nekog od dokonih srpskih mladića, koji je dosta učinio da profil izgleda baš kao da mu je Panta vlasnik. Tako, po komentarima koji govore o privrženosti Zvezdi i Olimpijakosu, a napisani su na ćirilici (baš onako srpski, na šta se, što je opšte poznato, i Marko Pantelić loži), može da se nasluti da je reč o navijaču crveno-belih.
Takođe, profil slika na „tviteru“ je Pantina, i to golišava, ispod koje stoji zanimljiv komentar u kojem se lažni Marko pita: „Ko je taj Đoković?“ Verovatno je na ovakav stav prema najboljem teniseru sveta uticala i činjenica da je Nole megapopularan na „tviteru“, odnosno da ima mnogo pratilaca na toj mreži.
Ipak, najinteresantniji su takozvani tvitovi, odnosno komentari „brata Pantele“, koji je veliki šarmer (muva ribice na mreži), ali je i u stalnom kontaktu sa „bratom Stankelom“ (misli se na Dejana Stankovića, koji je zaista kum Marka Pantelića, ali ni on ne koristi društvene mreže), a osim njega, pominju se još i braća „Žigara“ (Nikola Žigić), „Vidara“ (Nemanja Vidić), „Bankela“ (Bane Ivanović)...
Zanimljivo je takođe da „brat Pantela“ na svom profilu savetuje pratioce da vode računa o pravopisu.
- Piši, nači, ko što govoriš - poruka je ovog lika, koji o svom golgeterskom umeću ima samo reči hvale.
- Dam go i prekrstim se, a Otac, Sin i Sveti duh koma. Imao sam ja i loših dana, kad je pad‘o samo broj golova vrste jednocifren - hvali se „brat Pantela“.
Sve u svemu, ideja je zanimljiva i zabavna, a da li se i pravom Marku Panteliću sviđa nismo uspeli da saznamo, pošto napadač Olimpijakosa već danima ne odgovara na telefonske pozive.
Brat Pantela za „Alo!“:
Često sam ja u novinskim stupcima
„Brat Pantela“ je na naš tvit da će sutra osvanuti u „Alo!“ novinama kratko odgovorio:
- Nie mi to strano, često sam ja u novinskim stupcima u vidu subjekta ispred glagola matir,o - odgovorio je naš junak.
IZVALE BRATA PANTELE:
- Žao mi količine loma što Vidara omaši kaznu vrste najstrožu, nači kako bi Pantela to muno u predeo vrste rašlje.
- Naviru Panteli osećanja vrste lepa kace seti tog prvog alkohola vrste jagodinski čiča ispred STR Gružanka sa gosn Limenim.
- Terali smo šalu vrste šegu sa Dankelom, uvalili smo mu trandže umesto ziljavuša, dečko se naljutio u fazonu smrtno i neće digra za repku.
- Nači, ulazim na Karaiskakis podno Pireja i ribe viču u fazonu Pantela ploditelju, a ja cibanišem smešak vrste šmekerski.
- Vonja nešto, nači puma u fazonu ranjena, sumnjamo na Žonpija.
- Večeras flert sa ofsajd zamkama tipa neprestani.
- Mnogo lep go dao Pantela vrste svecki!
- Kaki Kalinić, matiro je Pantela mnogo bolje goše vrste rasne.
- Idem u danima vrste narednim da posetim Partenon, voli Pantela uzdizanje tipa kulturno.
- Žonpi ima ugovor do januara, nači ode nam sav alkohol sačinjen od kvaliteta do tad.
- Eh, kace setim lepih vremena u Zvezdanoj kacam matiro goše vrste domaće te dveiljadečetvrte i kad je pao Ajnhoven, obuzme Pantelu neka seta.
- Žigara dobar čkode naš kako rešava problem vrste osmosmerka, a Mrđavi je dečko tipa ovnina vrste manastirska.
- Eo ga mali Fejsara, peva litar vina mia bela sinjorina, džaba, sine, nisi ti poliglota vrste rasni ko u fazonu ja.
- Došo Neven u Atinu, nači mora da osnuje sa ribama neki odnos vrste polni.
- Ne voli Pantela taj ziheraški pristup igri na zelenoj površini vrste sigurica, ali nema veze, biće Pantela Sagapo kad uđem.
- Neam pojma, ćuti Pantela i radi, al goreće Karaiskakis podno Pireja kadtad.
- Odigro sam kvalitetne minute brojnosti tri.
Poslato: 22 Okt 2011, 22:43
Menadžer: Krasić nije za klupu
Agent srpskog reprezentativca rekao za TMW da on i njegov klijent razmišljaju o promeni sredine ako Krasić i dalje bude provodio više vremena na klupi nego na terenu.
Miloš Krasić sve više vremena provodi na klupi Juventusa, a ta činjenice nimalo se ne sviđa srpskom reprezentativcu, ali ni njegovom menadžeru. Od Dejana Joksimovića stigle su i prve reči upozorenja za upravu "stare dame".
Srbin je prošle sezone bio jedan od glavih igrača torisnkog kluba, ali je od dolaska Antonija Kontea na klupu Juventusa dospeo u drugi plan.
"On je srećan u Juventusu, ali nije igrač za klupu", rekao je Joksimović za internet sajt TMW (Tuttomercatoweb) i nastavio: "Ako se nešto ne promeni moraćemo da potražimo drugo rešenje".
Joksimović je naveo da je on jedini zastupnik Miloša Krasića koji može da govori u ime fudbalera.
"Marko Naletilić (fudbalski menadžer) mi je samo pomogao oko transfera Krasića iz moskovskog CSKA", zaključio je Joksimović.
Ove reči za sada nisu urodile plodom. Krasić je početak utakmice devetog kola protiv Đenove u Torinu dočekao na klupi.
Poslato: 23 Okt 2011, 15:14
Proslavljeni fudbalski trener učlaniće se u SNS
Ljupko ulazi u Tomin tim!
Legendarni trener koji je Crvenu zvezdu odveo u istoriju osvajanjem Kupa šampiona u Bariju 1991. godine uskoro će postati novo pojačanje Srpske napredne stranke, ekskluzivno saznaje “Alo!” u vrhu ove partije. Ljupko Petrović je juče i zvanično trebalo da objavi svoj “transfer” u tim Tomislava Nikolića, ali su ga obaveze sprečile.
Osvajač evropskog fudbalskog trona, kao pravi sportista, nikada se nije previše bavio politikom i ostaje pri stavu da je to isključivo privatna stvar. Ipak, legendarni Ljupko je za naš list potvrdio da će potpisati pristupnicu u naprednjački tabor.
- Kao građanin, imam pravo da zaokružim koga god želim na glasačkom listiću, ali to je ipak više privatna stvar, razumete... Znate da se do sada nisam javno politički opredeljivao jer nisam želeo da bilo kome služim za propagandu! Ali sam se s Vučićem iskreno sprijateljio na stadionu Zvezde, gde je on čest gost navijač, pa je prirodno došlo i do zbližavanja sa Srpskom naprednom strankom. Nisam još njihov član, ali kad već insistirate, uskoro ću to i zvanično postati - otkrio je naposletku za “Alo!” proslavljeni stručnjak.
Na pitanje kako to jedan zvezdaš dolazi u tabor čiji je lider Tomislav Nikolić zakleti “grobar”, Ljupko kaže:
- Bože sačuvaj da mi to bude problem! Pa moj najveći rival je i moj najveći prijatelj Ljubiša Tumbaković, koji je osvojio najviše trofeja s Partizanom. Zato je Aleksandar Vučić tu da brani boje Zvezde. Bili smo zajedno nebrojeno puta na igralištu Zvezde, on povede decu, pa im ja donesem dresove i obučem, pa zastave i toliko im se to dopalo da sam jednostavno zavoleo tog čoveka - priznaje Ljupko, koji je sa uspehom vodio mnoge klubove. Tako je i 1989. godine sa Vojvodinom bio prvak Jugoslavije. Hoće li i Srpsku naprednu stranku dovesti do pobede, bar na sledećim izborima, ostaje da se vidi.
Sportisti u politici
Mesto Ljupku Petroviću u timu naprednjaka čuvaju rukometaš Predrag Peruničić i odbojkaš Dejan Brđović. Legendarni Dule Savić i košarkaš Dejan Bodiroga podržavaju Demokratsku stranku Srbije, dok su Savo Milošević, Aleksandar Šapić, te Saša Đorđević uzdanice Demokratske stranke. Svetlana Kitić i Željko Tanasković opredelili su se za Socijalističku partiju Srbije.
Predstavljeni finansijeri SNS!
Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić ugostio je juče i prvi put javno predstavio domaće privrednike koji ovu partiju finansijski podržavaju. “Vi niste tajkuni, vi ste sami na vetru i uspeli ste da opstanete”, prestavio je Nikolić široj javnosti mahom manje poznate biznismene i poručio da njegovoj stranci “ne treba nijedan dinar koji ne bi išao preko računa stranke do granice koju zakon propisuje”.
Vatrogasci usred noći gasili požar u kući italijanskog fudbalera, prouzrokovan paljenjem vatrometa u kupatilu.
Mario Baloteli još jednom je pokazao da je njegov talenat za uvaljivanje samog sebe u probleme bez premca u današnjem fudbalu.
Napadač Mančester sitija je u noći između petka i subote bio primoran da pozove vatrogasce i napusti svoju kuću, pošto je sa prijateljima palio vatromet, a plamen zahvatio peškire i počeo da se širi...
Iako su požar i materijalna šteta bili prilično ozbiljni, Baloteli se izvukao nepovređen, a nezvanične informacije kažu da je u jednom trenutku čak otrčao nazad u kuću, kako bi uzeo novac i torbu sa važnim stvarima.
On se u 10 časova pojavio na treningu, ali nema sumnje da će tek odgovarati klupskim čelnicima zbog nezrelog i neprofesionalnog ponašanja uoči gradskog derbija sa Mančester junajtedom.
Da stvar bude još neprijatnija, menadžer Sitija Roberto Manćini je pre samo nekoliko dana hvalio Balotelija zbog "velikog pomaka" u pristupu obavezama.
On se nedavno preselio iz centra Mančestera na periferiju, objasnivši da želi da živi mirnijim životom.
Junajted i Siti sastaju se u nedelju od 14.30 časova. "Građani" imaju dva boda više, a oba tima nisu izgubila nijednu utakmicu u prvenstvu.
Poslato: 23 Okt 2011, 20:38
Beograd: Opljačkana Andrea Lekić
Lopovi u Medakoviću obili kuću naše rukometašice dok je branila boje Srbije u Nišu
ŠOK za Andreu Lekić! Kapiten naše ženske rukometne reprezentacije doživela je pravu neprijatnost po povratku sa kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo. Dok je u sredu u Nišu branila boje državnog tima, lopovi su opljačkali njenu kuću u beogradskom naselju Medaković.
Prema svemu sudeći, radi se o nekome ko je dobro znao da Lekići toga dana neće biti u svom domu. Dom proslavljene igračice obijen je baš u trenucima kada je ona punila mrežu Grkinja u pobedi Srbije, dok su je sa tribina bodrili članovi familije.
Andrea je postigla deset golova za našu selekciju, a potom se sa ostalim igračicama vratila u Beograd, gde su je sačekale loše vesti. Kao pravi profesionalac, nastavila je da trenira i u petak je otputovala sa reprezentacijom u Portugal, na meč drugog kola kvalifikacija.
- Neverovatno je da se ovakve stvari dešavaju. Dok je Andrea "ginula" na terenu za Srbiju, neko joj je pljačkao kuću. Sutra će se to desiti nekom drugom vrhunskom sportisti. Nadam se da će policija što pre pronaći počinioce - razočaran je bio predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović.
Lekićeva je u sredu ponela kapitensku traku reprezentacije Srbije, a zajedno sa ostalim rukometašicama, učestvovala je u akciji "Bitka za bebe". U trenucima kada je davala mnogo Srbiji, neko je od nje uzimao.
Poslato: 24 Okt 2011, 13:07
Mutola trenira Semenju
Legendarna atletičarka iz Mozambika Marija Mutola potvrdila je da će postati trener bivšoj svetskoj šampionki na 800 metara, Kaster Semenji iz Južne Afrike.
Južnoafrikanka je nedavno raskinula saradnju sa trenerom Majklom Semeom.
- Mutola je moj idol i verujem da će me naučiti mnogim stvarima - rekla je Semenja lokalnim medijima.
Mutola je do skoro igrala fudbal u jednom poluprofesionalnom klubu u Južnoj Africi.
- Za mene će veliki izazov biti rad sa Semenjom. On je sjajna mlada atletičarka - kazala je Mutola.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu