Pridružio se: 26 Apr 2012, 09:04 Postovi: 50742 Lokacija: Balkan
Dženkins za katedrom koledža BGD
Izvor. B92, kkcrvenazvezda.rs
Prva sportska košarkaška gimnazija Koledž Beograd ugostila je u utorak prvotimca crveno-belih Čarlsa Dženkinsa.
Zvezdin Amerkanac nije bio samo gost već je učenicima Prve sportske košarkaške gimnazije održao veoma zanimljivo predavanje.
On je govorio o važnosti obrazovanja, svojim iskustvima sa studiranja u Americi, a strpljivo je odgovarao i na brojna pitanja.
Čarls se pokazao kao sjajan učitelj, njegova priča bila je više nego zanimljiva, a u učionici je vladala potpuna tišina pošto je sjajni bek sa lakoćom držao pažnju brojnim učenicima. Čarls je pre predavanja obišao čitav kompleks i malo je reći da je bio oduševljen onim što je video:
„Sve ovo jako podseća na ono što sam imao na mom Univrezitetu. Sve je blizu, praktično na jednom mestu. I dvorana i učionice i smeštaj. Samo, moram da priznam da su sobe za smeštaj veće nego one koje sam ja imao“, uz osmeh je prokomentarisao Dženkins.
Čarls je u učionicu Koledža Beograd ušao u velikom stilu, sa dnevnikom u jednoj i markerom u drugoj ruci. Posle uobičajenog pitanja na početku svakog časa „Ima li odsutnih“ posle koga je usledio spontani smeh, Čarls je krenuo da se priseća dana kada je studirao:
„Po završetku srednje škole, četiri Univerziteta su pokazala interesovanje za mene. Ja sam izabrao Univerzitet Hofstra iz prostog razloga jer je bio najbliži mojoj kući gde sam živeo. Do Univerziteta mi je bilo potrebno svega dvadesetak minuta. Mnogi su želeli da odu da studiraju što dalje od kuće, ali pošto je moja majka u to vreme bolovala od raka, a moj otac radio dva posla istovremeno, želeo sam da budem blizu doma i da se mojoj porodici nađem na usluzi.“
Čarls Dženkins studirao je komunikaciju naglasivši da je disciplinovanost bilo nešto na šta se najteže privikavao i što mu je najteže padalo. Disciplina je nešto na šta je Denkins posebno skrenuo pažnju učenicima:
„Raspored obaveza je bio prilično zgusnut i morao sam striktno da poštujem tu rutinu, da budem vrlo disciplinovan kako bih sve postigao. Trudio sam se da učim sa drugovima sa nastave i da izbegavam učenje sa saigračima iz tima. Jer, to je prosto bilo nemoguće. To je više bila zabava nego učenje. Pravile su se razne šale, dobacivanja su bila konstantna, a kompjuter je bio otvoren da bi se gledali najatraktivniji potezi sa utakmica i ništa više. Sa učenjem nisam imao problem jer sam oduvek bio odličan đak, a za to je bio najzaslužniji moj otac“, rekao je Dženkins i potom dodao:
„Da bih mogao da igram košarku u srednjoj školi morao sam da imam 75 odsto uspešnosti na testovima. Moj otac je za mene tu granicu podigao na 90 procenata. To je bio uslov da mogu da se bavim košarkom i da igram video igrice, a to je ono što sam kao klinac najviše voleo da radim. Kao što vidite to radim i danas i zato Vam je jasno koliki sam motiv imao za učenje.“
Dženkins je posebno istakao važnost obrazovanja sportista:
„Preneću Vam nešto što je meni moj otac uvek govorio. Jedna povreda je možda dovoljna da više ne budeš u situaciji da radiš neke stvari koje si pre povrede mogao i to može u potpunosti da ugrozi tvoju karijeru. Moj otac je u pravu i ja sam ga ozbiljno shvatio. Zato i vas molim da to prihvatite kao činjenicu i posvetite se učenju. Takođe, sportska karijera neće večno trajati i zato bi trebalo na vreme da se razmišlja šta ćete raditi kada više ne budete mogli da igrate košarku.“
Dženkins je pričao i o svojim iskustvima iz NBA lige. U prvoj sezoni najjaču košarkašku ligu na svetu je zadesio „lok-aut“ pa se Čarls prisetio da igračima četiri meseca nisu isplaćivane ugovorne obaveze. Takođe, posebno je naglasio da biti ruki u najjačoj ligi na svetu nije ni malo lako:
„To zaista nije dobra stvar. Vrlo je teško. Daću vam jedan primer zašto je tako“, kratko je zastao Čarls i uz prepoznatljiv osmeh nastavio svoju priču:
„Posle jedne utakmice u nekoj crnoj velikoj kesi doneli su nam ogrmne perike. Nas novajlije su naterali da stavimo te perike na glave, pustili su muziku i naterali nas da pred publikom pevamo pesme Majkla Džeksona. Takođe, sećam se da smo u nekom restoranu morali da se popnemo na stolicu i da pred 50 ljudi igramo uz muziku. Svi su se urnebesno zabavljali, ali verujte mi da nama nije bilo do smeha. Ali, tako je kada si ruki“, objasnio je Dženkins. „Nikada kao Kobi“
Prvi susret Dženkinsa i Kobija Brajanta bio je takođe vrlo zanimljiv:
„Njega sam stalno gledao na televiziji i divio sam se njegovom načinu igre. On je zaista velika zvezda. Pred utakmicu protiv Lejkersa izašao sam na teren da se zagrejem i raspucam i video sam ga da je na drugom delu terena. Bio sam veoma uzbuđen i pošto sam završio pre njega poželeo sam da ga upoznam i da se malo ispričamo pre utakmice. Seo sam na stolicu pored terena i kada Kobi je krenuo ka svlačionici pozvao sam ga po imenu sav ushićen. On se za trenutak samo okrenuo, nevoljno odmahnuo glavom i prošao dalje. Bez reči. Tada sam sebi rekao da ako ikada budem postao vrhunski sportista da nikada neću imati takav stav.“
Čarls je potom pričao i o idolima:
„Nisam imao nekog košarkaškog uzora, ako na to mislite. Ali mogu da vam kažem pored kakvih ljudi volim da budem, kakvim ljudima se divim i sa kakvim mocima volim da se družim. Najbolji primer za to je možda Nikola Rebić“, iznenadio je sve prisutne Dženkins ovom izjavom a onda sve pojasnio:
„To je mlad momak koji malo igra, retko dobija šansu, a kao jedan od najmlađih nosi torbe i vodi računa o dresovima... On se nikada i ni na šta ne žali. Nikada ne kasni trening i uvek daje 110 svojih mogućnosti. Maksimalno je posvećen i vrlo pozitivan. Volim da budem pored takvih ljudi. Prošle sezone je praktično presedo pedesetak utakmica, ali kada je dobio šansu u prvom kolu Super lige ubacio je 15 poena. Mislim da niste svesni koliko je to teško, a on je to uspeo. E, zbog svega toga ga mnogo cenim i volim da budem u njegovom društvu.“
ĐENKA, SRBINE! Kakve veze imaju Zvezdin Dženkins i podvarak? Evo odgovora…
Podsetimo, posle derbija sa Partizanom i sigurne pobede crveno-belih, Čarls Dženkins je još jednom konstatovao da se ”oseća kao pravi Srbin”, zahvaljujući se pritom navijačima na podršci.
A da se zaista tako oseća, potvrdio je još jednom svojom zanimljivom porukom na Instagramu.
Jednostavno, popularni ”Đenka” je na srpskom napisao ”Podvarak”, što je izazvalo brojne simpatije i pozitivne komentare na njegov račun od strane ”Delija”.
Očigledno, sve bolje je upoznat i sa srpskom kuhinjom, a pretpostavljamo da mu je pomenuto jelo samo jedan od omiljenih specijaliteta.
FMP ubedljiv sa Jagodinom
Izvor. B92 | MN
Košarkaši FMP Železnika savladali su na svom parketu Jagodinu sa ubedljivih 76:40 (17:12, 14:13, 25:2, 20:13) u devetom kolu Košarkaške lige Srbije.
Ekipa Milana Gurovića zabeležila je osmu pobedu, dok su Jagodinci upisali šesti poraz.
Igrači FMP-a su ravnomerno raspodelili poene, Stojanović je bio najefikasniji sa 13 poena, Sturanović je dodao 9, kao i Čović, dok su po 8 zabeležili Lazarević i Simanić.
Kod poraženih je 12 poena ubacio Dedijer, Đoković 9, a Simić 7.
Jagodina se rezultatski držala tokom prvog poluvremena, a meč je prelomljen u trećoj četvrtini, kada je FMP primio samo dva poena i do kraja povećavao prednost i lako stigao do trijumfa.
E, ZATO GA GROBARI OBOŽAVAJU! Evo kako je Pavlović protiv Mege dizao Pionir na noge! (VIDEO)
Partizan je u 11. kolu ABA lige pobedio Mega Leks i to najviše zahvaljujći povratniku Saši Pavloviću, koji je upravo na ovom meču pokazao zbog čega ga “grobari” obožavaju.
VUJOŠEVIĆ: Neko hoće da me smeni!
Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da postoje namere da bude smenjen kako bi se „neki obezbedili pred ’fajnal for’“.
Vujošević je posle pobede ’crno-belih’ nad Mega Leksom sa 89:80 pričao i o tome kako bi Crvenoj zvezdi bilo da se nalazi u teškoj situaciji kao šampion Srbije.
Takođe, on se osvrnuo i na isključenje koje je zaradio kada je posle jednog faula nad Nikolom Milutinovim verbalno napao sudiju Iliju Beloševića.
„Moja nervoza je prouzrokovana zbog situacije u klubu. Vidim svi imaju neke ideje za pleja, a mi nemamo para da ga dovedemo“, rekao je Vujošević.
Vujošević je istakao da je situacija u klubu veoma teška i otkrio da je poslednju platu dobio u januaru 2013. godine, a da postoje naznake da bi klubu moglo da krene nabolje ako on bude smenjen.
„Kako bi se Zvezda snašla da sledeće sezone ostane bez sedam igrača. Telekom izgleda uslovljava Partizan da se smeni trener. Oni hoće da biraju trenera da bi bili sponzori“, naglasio je Vujošević.
Strateg šampiona Srbije se potom osvrnuo i na samu utakmicu sa Mega Leksom.
„Došli smo u situaciju da je svaka utakmica važna. Partizan ima naznake da na ’fajnal foru’ predstavlja opasnost po svakoga. Neki onda hoće na vreme da se obezbede. Mega oscilira, ali ipak su oni nezgodni kada su maksimalno motivisani“, istakao je Vujošević.
Vujošević je takođe prokomentarisao i uspeh Crvene zvezde, koja se plasirala u Top16 fazu Evrolige dva kola pre kraja takmičenja po grupama.
„Sviđa mi se kako Zvezda igra, napravili su uspeh kakve smo mi pravili“, naglasio je Vujošević.
Trener Partizana se zahvalio publici na podršci.
„Prijatno me je iznenadilo prisustvo publike. Iskreno, nisam očekviao. Ljudi su zaista verni i na tome im se zahvaljujem“, rekao je Vujošević.
Đokić posle Zvezde: Spektakl
Izvor. B92
Trener Metalca Vladimir Đokić čestitao je svojim igračima na velikoj borbi i dobroj igri protiv Crvene zvezde.
Metalac je izgubio kod kuće od lidera sa 82:74, ali je ostavio još jednom odličan utisak.
Đokić je istakao da je očelivao umornu Zvezdu, ali da su crveno-beli zaigrali odbranu na svom nivou kada je trebalo i da su zasluženo dobili meč.
„Utakmica je bila pravi spektakl. Moji igrači su bili sjajni i hrabri. Očekivali smo umornu i ispražnjenu Zvezdu i to se i ostvarilo. Imali smo dobru igru i rezultat, međutim Zvezda je izuzetno kvalitetna ekipa, u poslednjih pet minuta je samo maksimalno podigla odbranu i zasluženo pobedila. Dok smo imali snage borili smo se ali u poslednjih pet minuta sa nekoliko odličnih pojedinaca Zvezda je rešila susret u svoju korist."
Plejmejker Marko Ljubičić rekao je da je Zvezda iskoristila ishitrene šuteve Metalca u poslednjih pet minuta.
"Čestitam Zvezdi na pobedi. Smatram da smo tri i po četvrtine igrali borbeno i koncentrisano i da smo svaki zadatak ispunjavali. U poslednjih pet minuta smo imali neke ishitrene šuteve što je Zvezda kao tim iskoristila. Mlad smo i perspektivan tim i samo treba da nastavimo sa radom."
PALI RUSI U PIONIRU: Kapiten Milosavljević vodio do druge pobede!
Košarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu ekipu Krasnog Oktobra sa 84:70 (23:16, 18:26, 25:14,18:14) u 9. kolu Evrokupa.
Partizan je do druge pobede vodio kapiten Dragan Milosavljević sa 17 poena, Aleksandar Pavlović dao je 14, dok je kod ruskog tima bolji od ostalih bio Rendi Kalpeper sa 14 poena.
Iako su ostali bez šansi za plasman u narednu rundu izabranici trenera Duška Vujoševića pružili su dobru partiju i zabeležili drugu pobedu u Evrokupu ove sezone.
Crno-beli naredni meč igraju 17. decembra u gostima protiv rumunskog Asesofta.
U drugom meču grupe Lijetuvos Ritas je u gostima savladao Banvit sa 71:66, dok Hapoel od 19.30 dočekuje Asesoft.
Vujošević: Tim pokazao da raste, bez obzira na okolnosti
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da je zadovoljan pobedom protiv Krasnog Oktobra i igrom svog tima, koji iz meča u meč sve više napreduje.
“Zadovoljan sam pobedom i dobrom igrom. Činjenica je da mi pre utakmice nismo imali šanse za prolazak u narednu rundu, ali želju za pobedom kod pravog sportiste nije potrebno izazivati. To je aksiom na osnovu koje se sve ostalo objašnjava.
Čestitam ekipi na želji, što se vidi po broju skokova. Bilo je dosta razloga što brzo završavao učešće u Evrokupu, teška grupa, nesrećni porazi na gostovanju. Momci su pokazali da tim raste, bez obzira na okolnosti, mislim da će rast biti nastavljen u narednim utakmicama“, rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir.
On je dodao da ekipi pre gostovanja rumunskom Asesoftu predstoji važan meč protiv Zadra u Jadranskoj lig.
“Ostala je još jedna utakmica protiv Asesofta, ali pre toga imamo važnu utakmicu u Zadru, uz sav respekt domaćina, verujem da će ekipa dati sve od sebe, pružiti maksimum, a vidi se da se taj maksimum polako povećava”, kazao je Vujošević.
Novinare je intersovalo da prokomentariše igru kapitena Dragana Milosavljevića, koji je sa pet trojki pružio najbolju partiju od povratka na teren.
“On se vraća, ne možemo da kažemo da je potpuno spreman. Povreda je složena da bi se mišićna vlakna oporavila potrebno je da prođe dve godine, izgubio je malo i osećaj za prostor. On je čovek van pravila, veliki borac, i taj proces ubrzava. Bitno je da je napravio seriju kako bi povratio samopouzdanje i sebe ubedio da je na nivou na kojem je bio pre povrede. Biće i oscilacija, to je normalno i kod svakog igrača”, rekao je Vujošević.
Strateg crno-belih demantovao je pisanje pojedinih medija da se Aleks Marić vraća u Partizan.
“Pravo je novinara da piše šta hoce, apsolutno nije tačna priča da se Marić vraća u Partizan, bez obzira na situaciju, koncepcija kluba je da se razvijaju mladi igrači. Nećemo ići da se vrati Marić, Miško Marić, pa Goran Grbović. Mi nismo u mogućnosti, ako se ukaže prilika dovešćemo plejmejkera”, zaključio je Vujošević.
VUJOŠEVIĆ SUSPENDOVAN TRI MEČA: Skandalozno, ovu ligu više neću da propagiram!
Trener Partizana NIS Duško Vujošević suspendovan je na tri utakmice u ABA ligi zbog ponašanja na meču sa Mega Leksom proteklog vikenda.
Vujošević je na toj utakmici isključen, a potom je pokušao i da napadne sudije, pre nego što je odbio da napusti halu.
Košarkaški klub Partizan kažnjen je novčano sa ukupno 3.100 evra, a Vujošević ’crno-bele’ neće voditi na utakmicama protiv Zadra, Budućnosti i Solnokom.
Zbog tehničke greške Vujoševića, Partizan je kažnjen sa 200 evra, a zbog isključenja još 400 evra. Pošto trener ’crno-belih’ nije napustio dvoranu posle isključenja, klub je kažnjen sa 1.000 evra.
Jednu utakmicu suspenzije Vujošević je dobio zbog podnete prijave od strane sudija, zbog čega će Partizan morati da plati i 500 evra. Još dve utakmice suspenzije Vujoševiću su izrečene zbog pretnji i pokušaja napada na sudije, a Partizan će zbog toga biti ’lakši’ za 1.000 evra.
Pošto odradi suspenziju, Vujošević će sledeći put voditi Partizan 27. decembra, na gostovanju Krki u okviru 15. kola regionalnog takmičenja.
Duško Vujošević rekao je da skandalozna odluka ABA lige da bude suspendovan na tri meča zbog tehničke greške.
On je dodao da je zaslužio teničku grešku i istakao da u budućnosti neće propagirati ABA ligu.
Vujošević zbog isključenja protiv Mega Leksa neće moći da vodi tim na utakmicama protiv Zadra, Budućnosti i Solnoka, dok će Partizan morati da plati 3.100 evra.
“Odluka je skandalozna, zasluženo sam dobio zasluženo dobio tehničku grešku jer sam reagovao kod sudije Vojinovića, pošto reakcija nije bila adekvatna, ali se onda iz drugog plana pojavio Belošević i bez razloga me isključio. Psovke su bile, za to postoji tehnička, a u obrazloženju kazne piše pokušaj fizičkog napada što nema veze sa mozgom. Neko tumači izraz lica i donosi odluke iz pretpostavke šta bi moglo da se dogodi – idiotizam klasični”, rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir uoči meča Evrokupa protiv Krasnog Oktobra.
Vujošević je drugi put ove sezone kažnjen, pošto je zbog nesportskog ponašanja na meču protiv Krke suspendovan jednom utakmicom.
“Dugo poznajem Beloševića, poslednji put kada nam je sudio bili smo dva na tri protiv Crvene zvezde i znam kakav je on apostol istine, ali pričaćemo o tome nekom drugom prilikom. Ja ne znam o kakvoj se pretnji radi? Psovki jeste bilo i za to postoje tehničke. Ne dele se tehničke kad neko tapše. Kakav pokušaj fizičkog napada? To što je mene (sportski direktor Dragan Todorić) Toša držao da se ne raspravljam dalje. Delegirali su nam dvojicu sudija iz Crne Gore i Beloševića u trenutku kada se zna da je Budućnost glavni kandidat Partizanu za plasman u plej of. Počelo je mnogo prljavo da se igra, odluka je nerazumna, nepravedna i štetna. Sigurno u budućnosti ovu ligu neću propagirati”, naveo je Vujošević.
TELEKOM: Dali smo KK Partizan milione evra!
Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk rekao je za “Večernje novosti” da je košarkaški Partizan od te kompanije dobio milione evra.
Ćulibrk je tako odgovorio na optužbe trenera ‘crno-belih’ Duška Vujoševića, koji je rekao da Telekom podršku tom klubu uslovljava njegovom smenom.
“Moram da kažem da mi čak nismo hteli ni da reagujemo na takve izjave. Zaista se radi o potpunoj zameni teza”, rekao je Ćulibrk.
“Nas u Telekomu apsolutno ne zanimaju bilo kakva kadrovska rešenja u klubovima, niti ko su treneri, niti ko su predsednici klubova. Moram da priznam da je svima u Telekomu ovo teško palo, pogotovo što je Partizan godinama nosio naše ime, a s druge strane je Partizan klub kojem je Telekom do sada dao najviše novca”, dodao je Ćulibrk.
Ćulibrk je istakao da je šampion Srbije od Telekoma dobio milione i da nije moralno da bilo ko iz redova ‘crno-belih’ govori protiv te kompanije.
“Radi se o milionima evra i sigurno da deo uspeha košarkaškog kluba Partizan u protekloj deceniji pripada bar malo i nama. A pritom mi ne tražimo bilo kakvu zahvalnost, iako smo je možda i zaslužili, ali složićete se da najmanje što bi bilo moralno jeste da se ne govori protiv nas. Bar kada je košarkaški klub Partizan u pitanju. I da bude potpuno jasno, košarkaški klub Partizan ima svog generalnog sponzora čije ime nosi, a trenutni generalni sponzor košarkaškog kluba Crvena zvezda je Telekom. I u jednoj i u drugoj kompaniji država ima svoj udeo i sigurno da se oko toga vodilo računa što potvrđuje i činjenica da su sponzorski ugovori na podjednakim nivoima”, naglasio je Ćulibrk.
Vujošević je poslednjih meseci više puta ‘prozivao’ Telekom, a poslednji put po tom pitanju se oglasio u nedelju, posle utakmice sa Mega Leksom, kada je rekao:
“Telekom izgleda uslovljava Partizan da se smeni trener. Oni hoće da biraju trenera da bi bili sponzori“.
JSD PARTIZAN: U kom se svojstvu Ćulibrk oglasio?
Posle izjave generalnog sekretara Telekom Srbija Predraga Ćulibrka da je ta firma dala najviše novca KK Partizan oglasilo se SD Partizan, odnosno njegov predsednik Duško Vujošević. Prenosimo saopštenje u celini:
Povodom reakcije Predraga Ćulibrka, generalnog direktora Telekoma Srbija na masovno otkazivanje usluga ove državne kompanije od strane velikog broja navijača Partizana, neophodno je pojasniti sledeće detalje:
1. Nije jasno po kojoj logici je NIS državno preduzeće Srbije kada se govori o sponzorstvu KK Partizan, a kada ista kompanija koja je većinski vlasnik NIS daje milionsko sponzorstvo godišnje FK Crvena zvezda onda je to privatna kompanija koja nema nikakve veze sa državom. Samim tim i pravljenje lažne ravnoteže u kojoj država daje KK Crvena zvezda preko Telekoma Srbija, a Partizanu preko NIS, jednostavno ne stoji.
2. Novac koji je Telekom Srbija davao KK Partizan bio je na neznatno većem nivou u odnosu na novac koji u istom periodu dat KK Crvena zvezda, uz malu razliku. U tom periodu Partizan je osvojio 12 uzastopnih titula prvaka države, u ABA ligi je i dalje klub sa ubedljivo najvećim brojem osvojenih titula, igrao je Fajnal for Evrolige 2010. godine, rutinski skoro svake godine igrao Top 16 fazu Evrolige. Sa druge strane, poslednja titula KK Crvena zvezda osvojena davne 1998.godine, a nedavni, sasvim zasluženi plasman KK Crvena zvezda u TOP 16 fazu Evrolige je prvi takav slučaj u poslednjih 40 godina. Uprkos tako ogromnoj razlici u rezultatima, državna ulaganja u KK Crvena zvezda u kontinuitetu bila su na približno istom, a u pojedinim godinama i na većem nivou nego što je to bio slučaj sa KK Partizan. U fudbalu je stanje još gore, FK Partizan je dva puta igrao Ligu šampiona, više puta igrao Ligu Evrope, uključujući i ovu sezonu, bez ijednog ozbiljnog sponzorstva od strane Telekoma Srbija, ali je Telekom Srbija ipak samo FK Crvena zvezda davao milione evra, iako je poslednji nastup FK Crvena zvezda u grupnoj fazi drugog po snazi evropskog takmičenja, tadašnjeg Kupa UEFA, bio u sezoni 2007/08, dok su ukupni dugovi FK Crvena zvezda samo na ime poreza preko 550 miliona dinara, a ukupni dug je na nivou od 56 miliona evra.
3. Nije jasno u kom svojstvu je bilo obraćanje gospodina Predraga Ćulibrka, da li je to u svojstvu generalnog direktora Telekoma Srbija ili u svojstvu člana Upravnog odbora FK Crvena zvezda? Takođe, nije jasno zašto se gospodin Ćulibrk čudi reakciji velikog broja navijača Partizana koji su odlučili da promene provajdera mobilne telefonije, ali i provajdera usluga kablovske televizije i interneta, pošto je trenutno stanje stvari takvo da je Telekom Srbija pretvoren u bankomat klubova sportskog društva Crvena zvezda, dok ni u jednom sportu Telekom Srbija nije sponzor klubova JSD Partizan, ni u košarci, ni u fudbalu, ni u vaterpolu. Ni jedan klub. Ni jedan dinar. Ako smo prošle sezone raspravljali o tome kome država daje više, danas je jasno da ove sezone država i njena preduzeća praktično ceo sportski budžet usmeravaju samo ka jednom klubu u različitim sportovima, dok je bilo kakav budžet za bilo koji klub JSD Partizan praktično sveden na nulu. Tako ispada da država štedi samo na klubovima JSD Partizan, kojima su ukinuta prektično sva sponzorstva, dok za Crvenu zvezdu nema zime, budžeti su isti kao da nema nikakvih mera štednje. Takav odnos je nezapamćen od osnivanja Zvezde i Partizana, od 1945. godine nije bilo godine u kojoj je jedan klub od države dobijao 100 posto, a drugi klub ništa, i navijači Partizana samo reaguju na tu činjenicu, onako kako oni smatraju da je primereno.
Poštujemo pravo svake privatne kompanije da odluči hoće li ili neće biti sponzor bilo kog kluba. Ali ako jedna 100 posto državna kompanija donese odluku da bude bankomat samo jednog kluba koji u poslednjoj deceniji u praktično svim sportovima u poređenju sa Partizanom ima zanemarljive rezultate u evropskim takmičenjima, i da ujedno potpuno ukine sva sponzorstva praktično svim klubovima JSD Partizan, trenutna emotivna reakcija navijača Partizana, sasvim je prirodna. Ne možete imati i politiku da dajete sve samo jednom klubu, i očekivati da milioni navijača Partizana pokorno pune kasu iz koje 100 posto novca ide na finansiranje Crvene zvezde. Tim pre što KK Partizan uredno plaća i poreze i kamate, za razliku od KK Crvena zvezda koja je nakon duga od 16 miliona evra zamrznuta kroz proces UPPR, i praktično utopljena u FMP. KK Partizan nije utopljen, nije ušao u UPPR, ali je nedavno proglašen na najvećoj regionalnoj konferenciji o sportskom marketingu SPORTO, za jedan od najvećih brendova sporta na ovim prostorima, zajedno sa Novakom Đokovićem i Anom Ivanović, ali ta činjenica očigledno nije dovoljna da Telekom Srbija bude sponzor Partizana. Upravo zato, smatram da nije važno da li je Duško Vujošević, predsednik JSD Partizan ili trener KK Partizan, najvažnije je da gospodin Ćulibrk ubedi navijače Partizana da je Telekom Srbija i njihova kompanija, i ako prosečan navijač Partizana shvati da korišćenjem usluga ravnopravno finansira oba kluba u Srbiji, neće biti nikakvog razloga za bojkot usluga Telekoma Srbija.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu