Forum Srbija
http://www.forum-srbija.com/

Danica Maksimović - clan zirija
http://www.forum-srbija.com/viewtopic.php?f=239&t=5780
Stranica 1 od 2

Autoru:  Astra [ 07 Apr 2011, 17:43 ]
Tema posta:  Danica Maksimović - clan zirija

Slika

Autoru:  Astra [ 07 Apr 2011, 18:38 ]
Tema posta:  Re: Danica Maksimović

DANICA MAKSIMOVIĆ

Danica Maksimović je srpska glumica, rođena 25. januara 1953. godine u Reljincima (kod Aranđelovca). Kao devojčica u rodnom mestu, bila je član recitatorskih sekcija a dugo godina bavila se i folklorom.

Glumu je završila na FDU u Beogradu, a prvu ulogu na filmu odigrala je 1980. u filmu „Hajduk“. Uz Tanju Bošković, Milenka Pavlova i Radeta Marjanovića, dugo je bila nosilac pozorišnog repertoara Pozorišta na Terazijama. U karijeri Danice Maksimović, dominatne su uloge tzv. žena sa margine (alkoholičarke, prostitutke, žene sumljivog morala).

Tokom devedesetih godina Maksimovićeva je sa kolegom Vladanom Savićem, igrala kabare koji se zvao „Godine zapleta“. Autor teksta i songova bio je Milenko Pajović, a muziku je komponovao Rade Radivojević. Naziv kabarea bio je aluzija na jedinu knjigu nekadašnjeg prvog čoveka SRJ Slobodana Miloševića „Godine raspleta“. Ovaj kabare prkosio je režimu devedesetih, a autori su svesno rizikovali politički progon.

Danica Maksimović bila je predsednik Saveza dramskih umetnika Srbije, a od 1997. godine uživa status slobodnog umetnika.

Dobitnik je Sterijine nagrade za ulogu u predstavi „Lukrecija iliti ždero“. Najmlađa publika Maksimovićevu pamti po ulozi teta Lije, kojoj je pozajmila glas, u serijalu „Laku noć deco“.

Danica Maksimović igrala je glavnu ulogu u prvoj srpskoj telenoveli „Jelena“. Takođe tumači jednu od glavnih uloga u telenoveli „Zaustavi vreme“


Slika

Autoru:  Astra [ 07 Apr 2011, 20:27 ]
Tema posta:  Re: Danica Maksimović

Slika

Autoru:  Astra [ 07 Apr 2011, 20:28 ]
Tema posta:  Re: Danica Maksimović

Slika

Autoru:  Astra [ 07 Apr 2011, 20:30 ]
Tema posta:  Re: Danica Maksimović

Slika

Autoru:  Astra [ 07 Apr 2011, 20:32 ]
Tema posta:  Re: Danica Maksimović

Slika

Autoru:  Astra [ 07 Apr 2011, 20:33 ]
Tema posta:  Re: Danica Maksimović

Slika

Autoru:  Astra [ 07 Apr 2011, 20:34 ]
Tema posta:  Re: Danica Maksimović

Slika

Autoru:  Astra [ 07 Apr 2011, 20:35 ]
Tema posta:  Re: Danica Maksimović

Slika

Autoru:  Ivan [ 25 Apr 2011, 09:42 ]
Tema posta:  Re: Danica Maksimović - clan zirija

Danica Maksimović ima talenat i za modu


Poznata osoba sa najviše stila na 18. Herbafast Fashion Selectionu je glumica Danica Maksimović. Laskava titula joj je dodeljena u utorak uveče u klubu Cinema u Beogradu.

Slika


"Sa darom za modu se rodite. Scena i pista su bliske, s tim što na sceni igrate nekog drugog, a na modnoj pisti ste ono što zaista jeste. Meni nije problem da nosim visoke štikle, zahtevne kostime. Jednom sam čak i na trapezu visila deset metara od zemlje sa sve štiklama, maskom i kapom sa rogovima“, kaže za MONDO glumica i član žirija u TV emisiji "Ja imam talenat", Danica Maksimović.

Ona je zaista zaslužila nagradu za najbolje obučenu poznatu ličnost, koju tradicionalno dodeljuje Modna agencija Select, jer kaže da ćete je retko videti nedoteranu.

"Uvek mi je bitno šta ću da obučem i od toga mi često zavisi kako se osećam. Bez obzira na to da li idem u pozorište na premijeru ili u park u šetnju, da li sam u haljini ili trenerci, ja moram u tome dobro da se osećam."

U čemu se Danica Maksimović najbolje oseća, ko su njeni omiljeni modni kreatori i brendovi?

"Gotovo da nema kreatora čiji barem jedan model nemam u ormanu. U ova nesrećna vremena to zvuči neprimereno, ali ja sam bila siromašno dete i siromašan student, tako da znam šta znači dovijati se. Godinama sam krpila jedne farmerke i prala dve košulje, tako da sada kada mogu sebi da priuštim i skuplju garderobu, zaista uživam u tome.“

Glumica kaže da nosi Pradine čizme, Balensijagine sandale, Armanijevu haljinu, neke komade garderobe joj i sin kupuje, a naročito je ponosna na modele Antonija Marasa i Ferea koje ima u svom ormanu.

A šta je to što svaka žena mora da ima u ormanu?

"Mala crna haljina, ali i dobra suknja i pantalone za koje žena zna da joj super stoje. Šta ćete imati u ormanu zavisi od toga čime se bavite i kakve su vam dnevne aktivnosti, ali i koliko ste temperamentni. Ja, na primer, se bolje osećam u pantalonama i bluzonima, u tome lakše ’jurim’ po ceo dan sa jedne obaveze na drugu.“Nije bitno šta ćete obući, već kako ćete to nositi

Slika


Glumica kaže da nije najbitnije kako neki model izgleda, već ko ga je obukao. "Žene često zaboravljaju da sa godinama njihovo telo više nije isto kao kada su bile mlade, pa tako sebi dozvoljavaju da nose haljine golih leđa ili bez rukava ne razmišljajući o tome što su im ruke mlitave i bez mišića. Plitke pantalone, helanke... to čak i mnogim mladim devojkama ne stoji najbolje."

Šta ona nikada ne bi obukla?

"Helanke", odgovorila je kao iz topa i dodala: “Ali i jednu predivnu 'Šanel' haljinu koja izgleda kao milion dolara ali meni više ne stoji dobro.Čuvam je, nikome je neću dati, ali je neću ni obući jer više ne priliči mojim godinama".

Glumica poznata po svojoj lepoti i ulogama provokativnih žena, kaže da je najseksepilniji komad garderobe onaj koji vam najbolje stoji.

"Ne mogu da kažem da je to haljina, ili farmerke, jer sve zavisi od toga šta kome stoji. U mom slučaju to je jedno crno 'Armani' odelo. Jednostavnog kroja, kopča se na jedno dugme, u njemu se osećam fantastično. Ono je moj džoker u ormanu."

I za kraj smo je pitali da nas posavetuje - kako i mi da budemo obučeni sa stilom?

"Nema tu tajnog recepta. Nije bitno šta ćete obući, već kako ćete to nositi. Sve je u stavu. Morate uvek znati svoje mane i svoje vrline, šta priliči vašim godinama. Na nekome i najskuplja haljina izgleda kao obična rita jer ne ume da je nosi. Takođe, žene kojima je elegancija urođena, koje drže kičmu pravo, vrat izduženo, koje hodaju dostojanstveno, a sede pristojno, mogu i od najjeftinije haljine da naprave čudo."


mondo

Stranica 1 od 2 Sva vremena su u UTC + 1 sat
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/